NRK Meny
Normal

Statoil-tillitsvalgt: – Vi er alle opptatt av dem som er rammet

Konserntillitsvalgt i Statoil, Bjørn Asle Teige, sier alle Statoil-ansatte er preget av situasjonen i Algerie. – Vi tenker på familiene som venter, sier han.

Bjørn Asle Teige

Konserntillitsvalgt i Statoil, Bjørn Asle Teige, sier han er involvert i selskapets håndtering av situasjonen i Algerie. Han kan imidlertid ikke gi detaljer om hva arbeidet hans går ut på.

Foto: Aleksander Vallestad / NRK

– Vi er alle opptatt av det samme: Situasjonen til dem som er rammet av den tragiske hendelsen i Algerie. Vi tenker alle på dem, den uvirkelige situasjonen, og familiene som venter i uvisshet, sier Bjørn Asle Teige.

Pårørendesenteret i Bergen

Statoil har etablert et senter i Bergen hvor pårørende kan få bistand.

Foto: Espen Hatlestad / NRK

Han er konserntillitsvalgt i Statoil, og forteller at selskapets ansatte er preget av det som skjer.

–- Dette er en svært vanskelig situasjon for alle. Og venner og familier som sitter og venter har det helt sikkert utrolig vanskelig, sier han.

Er med i oppfølgingen i Norge

Statoil har styrt nøye hva slags informasjon som kommer ut etter terrorangrepet mot et gassanlegg ved In Aménas sør i Algerie. Selskapet har jobbet for at verken pårørende, Statoil-ansatte eller andre involverte skal røpe opplysninger.

Derfor kan ikke Teige svare på spørsmål om han har vært i kontakt med en eller flere av dem som er eller har vært i Algerie, pårørende, eller gi detaljer om hvordan han som tillitsvalgt har jobbet med saken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Helge Lund på Statoil sitt hovudkvarter

– Et samlet Statoil er sterkt preget. Vi er i en situasjon hvor vi ikke vet om vi får alle våre ansatte trygt tilbake, sa konsernsjef i Statoil, Helge Lund, på en pressekonferanse torsdag kveld.

Foto: Kent Skibstad / Afp

– Som tillitsvalgt er jeg med i oppfølgingen her. Jeg får jevnlige oppdateringer, sier han, og legger til at det blir lange arbeidsdager.

– Ikke like mange timer på puta som vanlig

– Det er veldig hektisk, og ikke like mange timer på puta som vi vanligvis har, sier han.

Organisasjonen er sterkt preget av at åtte ansatte (klokken 17 fredag) ikke er redegjort for, og selskapet bruker mye kapasitet på alt som angår det, ifølge Teige.

– Av og til må en prøve en å få seg litt luft og prøve å tenke på noe annet, men det er vanskelig. En må prøve å holde ting i gang selv om dette har skjedd et annet sted, selv om mange ressurser trekkes inn for å få dette til å virke på aller beste måte.