Hopp til innhold

Statoil investerer 1,7 milliarder kroner i fornybar energi

Pengene skal ifølge Statoil-ledelsen settes inn i «attraktive og ambisiøse selskaper» og bidra til å forme energifremtiden. Bellona mener Statoil endelig skjønner alvoret.

Statoil

Statoil investerer 1,7 milliarder kroner i fornybar energi. Pengene skal ifølge Statoil-ledelsen settes inn i «attraktive og ambisiøse selskaper» og bidra til å forme energifremtiden. Bellona mener Statoil endelig skjønner alvoret.

Foto: Ole Andreas Bø/NRK

Overgangen til et lavkarbonsamfunn skaper nye forretningsmuligheter, mener selskapet. Investeringene skjer gjennom fondet Statoil Energy Ventures og beløper seg til 200 millioner dollar over en periode på fire til sju år, opplyser Statoil.

Irene Rummelhoff

Irene Rummelhoff, konserndirektør for nye energiløsninger i Statoil, sier hun er glad for at selskapet skal etablere Statoil Energy Ventures, som blir et av verdens største selskapseide venturefond for investeringer i fornybar energi.

Foto: Statoil, Harald Pettersen

Irene Rummelhoff, konserndirektør for nye energiløsninger i Statoil, sier hun er glad for at selskapet skal etablere Statoil Energy Ventures, som blir et av verdens største selskapseide venturefond for investeringer i fornybar energi.

Les også: Statoil har nådd klimamål for 2020

Les også: – Oljeindustrien er løysinga, ikkje problemet

– Overgangen til et lavkarbonsamfunn skaper nye forretningsmuligheter, og Statoils ambisjon er å fremme ytterligere lønnsom vekst innenfor disse områdene. Gjennom det nye fondet ser vi fram til å investere i attraktive og ambisiøse selskaper og bidra til å forme energifremtiden, sier Rummelhoff.

Bellona gratulerer

– Dette viser at Statoil endelig skjønner alvoret og vil være med inn i fremtiden.

Det sier Bellonas seniorrådgiver Runa Haug Khoury.

Runa Haug Khoury, Bellona

Bellonas seniorrådgiver Runa Haug Khoury mener det er tvingende nødvendig at Statoil skaffer seg flere ben å stå på.

Foto: Daniel Sannum Lauten

– Dette er symbolsk for den energifremtiden vi er på full fart inn i. Statoil ser de enorme mulighetene som vokser frem innen fornybar energi og et energisystem i endring, sier Khoury.

Ifølge Bloomberg New Energy Finance går over 70 prosent av alle nye energiinvesteringer globalt, inn i fornybare energiprosjekter.

– Det er skummelt å være en kjempe på oljeføtter i 2016. Statoil skaffer seg nå flere bein å stå på. Det er ikke bare smart, men tvingende nødvendig, sier Khoury.

Flere nyheter fra Rogaland