NRK Meny
Normal

Nytt stort oljefunn ved Grane-feltet

Statoil har påvist 18-33 millioner fat utvinnbar olje like nord for Grane-feltet i Nordsjøen.

Grane

Statoil har funnet mer olje ved Grane-feltet.

Foto: Øyvind Hagen / Statoil

Grane-feltet

Grane-feltet.

Foto: Statoil
Tore Løseth

Tore Løseth, Statoils letedirektør for Nordsjøen.

Foto: Statoil

– Vi er godt fornøyd med å ha påvist nye ressurser av meget høy verdi i Grane-området. Oljefunnet ligger direkte nord for Grane-feltet, og kan utvikles på en effektiv måte, sier Tore Løseth, Statoils letedirektør for Nordsjøen i en pressemelding.

Statoil og partnerne er i ferd med å avslutte boring av letebrønn 25/11-27 ved Grane-feltet i Nordsjøen omkring 185 kilometer vest for Haugesund.

Boreriggen Songa Trym påviste en oljekolonne på 20 meter i Heimdal-formasjonen. Statoil anslår at funnet inneholder 18-33 millioner fat utvinnbar olje.

Feltnær leting

Funnet er et resultat av feltnær leting som er en viktig del av Statoils letestrategi for norsk sokkel. Dette innebærer leting i nærheten av installasjoner som i nærmeste framtid vil ha ledig kapasitet for oppkobling av nye felt.

– Feltnær leting er et viktig bidrag i Statoils leteportefølje på norsk sokkel. Selv om slike funn inneholder moderate volumer sammenlignet med de store funnene som er gjort de siste årene, gir de raske fat av høy verdi som er viktige for å forlenge produksjonsperioden på dagens installasjoner, sier Løseth.

Eier 37 prosent

I 2013 vil om lag 40 prosent av Statoils letebrønner på norsk sokkel være feltnær leting. I tillegg til Grane-området ligger disse i Oseberg-, Fram/Gjøa- og Tampen-områdene.

Statoil er operatør for brønnen med en eierandel på 37 prosent. De andre rettighetshaverne er Petoro AS, med 29 prosent, ExxonMobil Exploration & Production Norway AS med 28 prosent og ConocoPhillips Skandinavia AS med 6 prosent.