Hopp til innhold

Storkontrakt betyr 3000 årsverk til Vestlandet

Statoil gir en av de største og viktigste offshore-kontraktene i år til Kværner Stord. Kontrakten er verdt fem milliarder kroner.

Njord A platform i norskehavet

Kværner Stord vant kontrakten på å oppgradere Njord A-plattformen.

Foto: Øyvind Nesvåg / Statoil

– Dette er en av de viktigste kontraktene i markedet i år. Vi er stolte over tilliten Statoil har vist oss ved å gi oss oppdraget med å oppgradere Njord A for flere tiår framover, sier administrerende direktør Jan Arve Haugan i Kværner.

Statoil har gitt Kværner Stord kontrakten for oppgradering av Njord A-plattformen, en kontrakt verdt fem milliarder kroner.

Kontrakten vil gi 3000 årsverk fram til 2020, både for Kværner, og Aker Solution som skal stå for ingeniørarbeidene.

Stålsatt seg i tøffe tider

Morten Eek

Pressetalsmann i Statoil, Morten Eek.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Kontrakten er viktig for hele industrien som er etablert på Vestlandet. Oppdraget vil gi store ringvirkninger langs kysten, sier pressetalsmann i Statoil, Morten Eek.

I lengre tider har det vært krevende i bransjen. Og mange tusen har mistet oljejobben.

– Flere har brukt denne tiden med å forbedre konkurransekraften. Norske leverandører viser igjen at selv om de møter tøff internasjonal konkurranse, kaprer de viktige kontrakter. Det er det Kværner har gjort her.

Plattformen ligger på Stord, og arbeidet har vært i gang siden august i fjor. Da startet inspeksjonsarbeidet, for å se på hva som trengtes å gjøre med plattformen.

Olje- og energiminister, Terje Søviknes

Olje- og energiminister, Terje Søviknes

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Oppgraderingen vil bety at Njord A kan være med på flere år på feltet, forbi 2030. Det er vi veldig glade for, sier Eek.

Signerer kontrakt i ettermiddag

Statoil og Kværner Stord signerer milliardkontrakten i Leirvik klokken 12.00 fredag.

– I den situasjonen vi er inne i nå, er det fantastiske nyheter med 3000 årsverk til leverandørindustrien på Vestlandet. En stor dag for Kværner Stord og Aker Solutions, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) som skal være til stede ved kontraktssigneringen på Stord.