Campingvogn er det nye meglermarkedet

Å selge en campingvogn som er innebygget og står fast på campingplassen, er ikke det samme som å selge en flyttbar vogn. Det har et nytt meglerselskap spesialisert seg på.

Innebygde campingvogner er ikke lette å selge, nå har et nytt meglerselskap spesialisert seg på dette.

Slike innebygde campingvogner, eller såkalte tretelt, er ikke lette å selge.

På Kyllingstad Camping i Gjesdal er det ikke lett å finne campingvognene, men de er der. Bak hyttevegger og plantede hekker, er det en campingvogn.

Judit Østrem

Judith Østrem har fast tilhold på Kyllingstad camping.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Judith Østrem har hatt vogn på samme sted i 28 år, og den er godt skjult i tre-teltet. Svært mange campingvogner i Norge står bom fast på denne måten. Og skal du selge, så selger du faktisk et lite anlegg, en liten hytte – med tomt. Og plutselig kan salget bli litt mer komplisert.

– Nei, jeg kan ikkje selge den, jeg må selge den som den står, sier Østrem.

Ny nisje for meglere

Men nå har noen sett behovet for hjelp på området. Campingmegling er en ny nisje innenfor eiendomsmegling. Ålgård-firmaet Campingmegleren vil bistå i slike prosesser, og hevder at de er alene om dette i Norge.

Svein Olav Aalgaard

Svein Olav Aalgaard i Campingmegleren.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

– Det kan være et gebyr som skal betales til grunneier, det er en årlig leie, og offentlige godkjenninger, reguleringsplaner hva er godkjent, dette vil vi kartlegge og tydeliggjøre for en mulig kjøper, sier Svein Olav Aalgaard som har startet Campingmegleren sammen med Martin Haga.

Martin Haga

Martin Haga i Campingmegleren.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

– Det har blitt gjort før med hus og sånne ting, så på en måte er det ikke unikt, men ingen har gjort det med campingvogner, så får vi se om det er noe markedet vil ha. Vi selger bare vogner som står på fast plass, løse vogner selges nok lettest på Finn.no, sier Haga.

Gror fast

Reidun Gramstad

Reidun Gramstad.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

– Den har ikke blitt flyttet på mange år, sier Reidun Gramstad.

Hun har funnet paradiset sitt på Kyllingstad. Men skulle det en gang bli aktuelt å ta farvel med små-campingbruket, så ville de kanskje bedt om megler-hjelp

– Ja det kunne jeg godt gjort. Det syntes jeg var smart, for folk har problemer med å selge sånne faste vogner, sier Gramstad.