Hopp til innhold

Starter granskning etter tortursak

Stavanger kommune har snudd og skal nå granske sin egen innsats i Kampen-saken, for å prøve forebygge at noe liknende kan skjer igjen.

Kampen dødsfall

I dette huset ble Jonny Andre Risvik funnet død i august 2010.

Foto: NRK/Privat

– Jeg ønsker blant annet å se om kommunen har gjort feil. Viser den kommende rapporten at den ikke har gjort det, må vi se om vi må be myndighetene om å gjøre noe med lovverket, sier Kåre Reiten (H), leder av Stavanger kommunes levekårsstyre til Aftenbladet.

Ifølge avisen har han, sammen med ordfører Christine Sagen Helgø (H), bedt levekårdirektør Per Haarr om å undersøke kommunens innsats i Kampen-saken og presentere resultatet for levekårsstyret i løpet av høsten.

Stavanger kommune gikk først ut med at de ikke kom til å gjennomføre noen granskning etter at 28 år gamle Jonny André Risvik ble torturert og drept av sine venner i en leilighet på Kampen i august 2010.

Granskningsavgjørelsen kommer etter Stavanger Aftenblads reportasjeserie om hva som skjedde i tidsrommet før Kampen-drapet.

Ifølge Reiten er det viktig for kommunen å finne ut hva de kunne og burde ha gjort innenfor dagens lovverk.

– Ja. Det er kjempeviktig, kanskje det viktigste. Kunne vi gjort mer innenfor dagens regelverk? Hadde kommunen anledning til å benytte tvang og liknende tiltak? Og hvis den ikke hadde det, må vi rett og slett se nærmere på dagens lovverk. Uansett om noe gikk galt i hjelpeapparatet underveis, eller om lovverket sto i veien, må vi forhindre at liknende tragedier skjer i framtiden, sier Reiten til avisen.