Normal

Starbucks kommer til Stavanger

Den amerikanske kaffekjeden Starbucks vil etablere seg i deler av lokalene til SR-Bank ved torget i sentrum.

Starbucks til Stavanger.

GAMLE LOKALER: Pia Fischer viser lokalene som skal overtas av Starbucks.

Bankhvelv

FRA BANK TIL BAR: Disse bankboksene skal fjernes for å gjøre plass til Starbucks.

Foto: NRK

– Jeg er veldig spent. Jeg gleder meg til det skjer, for jeg tror det vil gjøre noe med torget og sentrum, sier banksjef Gaute Thise Jacobsen til NRK.no.

SR-Bank i Stavanger sentrum vil altså bytte ut hvelv og bankbokser med kaffe og småkaker. Pia Fischer, konsernbanksjef og sjef for kundeopplevelser, er også svært positiv til etableringen.

– Vi har et samfunnsansvar, og vi må gjøre noe med de fantastiske lokalene vi har midt på torget i Stavanger. Da vi så at Starbucks kom til Norge måtte vi ringe dem, og de tente på ideen, sier Fischer.

Hun håper at Starbucks vil være klar til å åpne dørene i løpet av 2014, og forhåpentligvis allerede til sommeren.

Vil ivareta kundene

I dag har om lag 2500 personer bankboks i bygget på Domkirkeplassen. Thise Jacobsen understreker at banken vil opprettholde et tilbud for disse kundene.

– Vi skal gjøre dette skikkelig. Vi er en solid bank, og vi vil tilby gode løsninger til alle kunder som har bankbokser. De skal fortsatt kunne oppbevare ting på en trygg og god måte, sier han.

– Vi må utnytte lokalene våre midt i sentrum

Fischer mener at Starbucks også kan bidra til å knytte tettere bånd mellom banken og ungdommen, men avviser at de skal tjene på kundestrømmen til kaffebaren.

Og banksjef Gaute Thise Jacobsen mener det er opplagt at banken bør utnytte arealene sine midt i sentrum på en bedre måte enn i dag.

– Banken er i endring. Vi må utnytte de lokalene vi har, og vi må være mer til stede i sentrum hvis vi først skal være her.

SR-Bank

SENTRALT: Lokalene ligger svært sentralt, midt i Stavanger sentrum.

Foto: NRK