NRK Meny
Normal

Står på for nevrokirurgien

Stavangeraksjonen prøver å få styret i Helse Vest til å slutte opp om et forslag som kan løse striden om det nevrokirurgiske samarbeidet.

Initiativtaker til stavangeraksjonen er Einar Knudsen. Han sier forslaget til å løse striden mellom Stavanger og Bergen har to grunnpilarer: 

- Den ene er at Stavanger får lov til å rekruttere noen av nevrokirurgene. Det er snakk om tre stykker. Det andre at de får arbeide kontinuerlig med et visst antall operasjoner slik at de har kompetansen og kontinuiteten i behold.

Knudsen sier det aldri har vært snakk om å rokke ved Bergen og Haukeland Universitetssykehus som Vestlandets regionsenter for denne type operasjoner. 
Det skal være et styremøte  i Helse Vest onsdag. I løpet av helgen har Knudsen prøvd å snakke med styremedlemmene.

- Vi har fremmet et forslag som handler om rekruttering til Stavanger og et visst antall operasjoner og behandlinger her. Vi håper  forslaget kan fremmes på styremøtet og selvfølgelig at det kan få flertall.

- Gi fornuften en sjanse

Knudsen mener denne floken må løses.

- Vi er nødt til å få det til. Vi snakker om en befolkning på en halv million mennesker. Fra nord for Mandal og til langt opp på Haugalandet. Vi kan ikke sitte i ro og se på at et sånt kritisk tilbud vil forsvinne.

- Hvordan tror du bergenserne vil se på dette forslaget?

- Som gammel bergenser vil jeg påstå at vi får gi fornuften en sjanse til å seire, sier Einar Knudsen.