Stappfullt i Stavanger i valgkampinnspurten

300.000 bestemmer seg først for hva de skal velge den siste dagen. I dag kjempet partiene om noen av dem i Stavanger – to dager før valget.

Mange ville ha selfie med Jonas Gahr Støre då han var på Stavanger-besøk

Se politikerne drive intensiv valgkamp i Stavanger, to dager før valget.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Hvis jeg ikke hadde vært sliten på slutten av valgkampen, så hadde jeg følt at jeg ikke hadde gjort jobben min.

Arbeiderpartiets statsministerkandidat, Jonas Gahr Støre, tar seg tid til flere selfier i et stappfullt Stavanger sentrum. Lørdag 9. september, to dager før valget, har han allerede besøkt Bergen og Haugesund, og er på vei videre til blant annet Arendal og Oslo. Han reiser i helikopter.

På spørsmål fra Ukeslutt på P1 om hva som gir han energi til å stå på videre når han er sliten, svarer han:

– Det er stappfullt av folk her i Stavanger og veldig mange å snakke med. Det har vært en utrolig mobilisering blant våre tillitsvalgte og frivillige. Å møte dem gir ekstra krefter på slutten. De har frosset, kokt kaffe, delt ut vafler, pølser og roser ... og møtt folk det er demokratiet på det fineste.

Ikke bestemt seg

– Jeg opplever det som om det er veldig mange som ikke har bestemt seg enda, sier Roy Steffensen, stortingskandidat fra Frp.

Tidligere valgundersøkelser viser at opp mot 300.000 ikke har bestemt seg før den siste dagen. Det kan bli avgjørende med de man klarer å kapre de siste dagene i årets rekordjevne valg.

– De har kanskje bestemt seg for om det blir på venstresiden, i sentrum eller på høyresiden, men mange jeg har snakket med vet fremdeles ikke hvilket parti de skal stemme på, sier Steffensen.

– Mener vi er et hatparti

Også de mindre partiene stilte seg opp og prøvde å mobilisere lørdag. Tilbakemeldingene er blandede:

– Det er mange som stopper opp og vil snakke med oss. De fleste har sterke meninger, enten det er positivt eller negativt. Mange mener vi er et hatparti, som sprer hat, og sier det til oss, sier Kjell Skartveit som er andrekandidat for De kristne i Rogaland.

Rødt merker imidlertid medvinden de har nasjonalt.

– Jeg er veldig spent på resultatet nå. Mange som kommer for å snakke med oss i dag sier at de allerede har stemt på oss. Jeg tror kanskje vi kan få tre ganger så mange stemmer fra Rogaland enn vi gjorde ved sist stortingsvalg, sier førstekandidat Ole Kvadsheim.