Stadionet holder ikke mål

Norges Fotballforbund er skuffet over at FK Haugesund ennå ikke har gjort noe med de elendige forholdene på stadionet. 

Haugesund stadion

Dagens stadion for FK Haugesund holder ikke mål for spill i Adecco-ligaen.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Onsdag var anleggssjef i Norges Fotballforbund Ole Myhrvold i Haugesund for å se på stadionforholdene. Stadionet oppfyller ikke lisenskravene, og fotballklubben må ha midlertidig dispensasjon for å kunne spille kamper i Adecco-ligaen på banen. Meldingen til FK Haugesund og Haugesund kommune var klar fra fotballforbundet.

Haugesund stadion

Norges Fotballforbund var på befaring på Haugesund stadion onsdag.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

- Stadionet har så store mangler at det beste er å bygge ny stadion. Hvis byggingen kommer igang i år, kan fotballklubben få dispensasjon for å spille videre på den gamle til den nye er klar, sier anleggsjef Ole Myhrvold.

Skuffet

I flere år har Norges fotballforbund blitt fortalt at det kommer ny stadion i Haugesund. Sent i 2007 var finanseringen nesten på plass, men i februar trakk Scandinavian Property Development fra avtalen om å kjøpe nordre del av Flotmyr-området. Dermed forsvant 210 millioner kroner. Det jobbes nå med å skaffe ny finansering. Norges Fotballforbund er skuffet over fremdriften.

Haugesund arena

Planene for det nye stadionet i Haugesund er klare.

Foto: NRK

- Vi er skuffet over at det ikke har skjedd noe på Haugesund stadion. Vi har hatt kontakt med Haugesund gjennom  mange år nå. Siden klubblisensen ble innført er vi blitt fortalt at det kommer en ny stadion, og vi er skuffet over at det ikke har skjedd noe mer, sier Myhrvold.

Haugesund stadion har en rekke mangler i forhold til Norges fotballforbund sine lisenskrav. Verken tv-, presse-, VIP- eller handikapfasilitetene på Haugesund stadion er gode nok, og i tillegg kommer nye krav om undervarme og flomlys i 2009 og 2010.

Daglig leder i FK Haugesund Eirik Opedal, innser alvoret.

- Haugesund stadion er en gammel stadion. De kravene som ligger her nå krever en helt ny stadion. Vi  må få finanseringen på plass for ny stadion for å få dispensasjon for å spille på den gamle stadion i 2009. Det skal vi jobbe for å få til.