Stadig flere vil ha deltidsjobb her

Ikea og andre butikker som søker etter deltidsansatte, får nå langt flere søkere enn for bare et halvt år siden. – De arbeidsledige har skjønt situasjonen, sier Truls Nordahl, NAV-direktør i Rogaland.

GERMANY-SWEDEN-RETAIL-COMPANY-IKEA-FILES

Ikea på Forus utenfor Stavanger har lenge slitt med rekrutteringen. Det er det nå slutt på. (Bildet er fra et annet Ikea-varehus.)

Foto: JENS-ULRICH KOCH / Afp

– For bare ett år siden slet vi med å få inn kvalifiserte søkere, sier Eli Ann Handeland, HR-sjef i Ikea på Forus utenfor Stavanger.

Men det er det slutt på. Flere butikker NRK har snakket med i Rogaland, bekrefter at søkertallet på deltidsjobber har skutt i været.

30 prosentstilling

Ikea har blant annet fått 50 søkere til en 30 prosentstilling i kassen – om lag halvannen dags jobb i uka.

– Det er ikke vanlig – det har i alle fall ikke vært slik de siste årene, sier Handeland.

NRK kjenner også til at en annen butikkjede på Forus fikk 160 søkere til en jobb som klesselger.

– Dette vil folk ha, for da får de begynt. De får kommet innenfor dørene og sett hva Ikea har å by på, sier Handeland.

Nedgangen og permitteringer i oljeindustrien har altså ikke bare ført til mer rift om fulltidsjobbene, men også til at deltidsjobbene har blitt mer attraktive.

– Kjempepositivt

Truls Nordahl

Truls Nordahl, direktør i NAV Rogaland.

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK

Direktør i NAV Rogaland, Truls Nordahl, sier at også de har merket at folk er interessert i jobbene det før var vanskelig å rekruttere til.

– Det viser at de ledige nå har skjønt situasjonen: Nå handler det om å få tak i en jobb nesten uansett hva det måtte være – i alle fall i første omgang. Dette viser at folk er villige til å ta det som er, og det synes jeg er kjempepositivt, sier Nordahl.