Stadig flere tiendeklassinger med i Klassequizen

I år skal 453 skoler fra hele landet kjempe om tittelen «Norges smarteste tiendeklassinger» i Klassequizen på NRK. I Rogaland er 36 skoler påmeldt.

I år skal 453 skoler fra hele landet kjempe om tittelen «Norges smarteste tiendeklassinger» i Klassequizen på NRK. I Rogaland er 36 skoler påmeldt.

VIDEO: Anas El Bakri, Rayan Abdullahi Hassan og Amalie Beate Myhre fra Smiodden fikk 5 av 12 poeng i første runde av Klassequizen i Rogaland. FOTO: Kirsti Wilhelmsen/NRK.

I morges gikk startskuddet for Klassequizen 2015 i NRK P1 sine lokalsendinger over hele landet. I Rogaland var fjorårets vinnere, Smiodden, første lag ut. De fikk 5 av 12 riktige i Lokalens morgensending.

Kunnskapskonkurransen, som ble avholdt over hele landet høsten i 2012, 2013 og 2014, gjentas i år etter samme modell.

Alle fylkets skoler er invitert med, og 36 klasser har meldt seg på. Det er en liten oppgang sammenligna med de 34 laga i forrige sesong. I 2013 var det 27.

I fjor seiret Smiodden skole fra Stavanger over Sola ungdomsskole i fylkesfinalen i Rogaland, og stakk av med fylkespremien på 5000 kroner. Halsa skole fra Møre og Romsdal vant den nasjonale finalen, som blei sendt på TV i mai.

12 poeng

Under Klassequizen skal alle skolene trekke tre av fire mulige kategorier. Hver kategori inneholder fire spørsmål. Det blir med andre ord mulig å skåre 12 poeng – og det er faktisk noen skoler som har klart det i løpet av de to årene vi har arrangert Klassequizen.

Etter 20. april vil vi så samle de to beste ungdomsskolene fra hvert fylke til en fylkesfinale. Vinnerne av de to fylkesfinalene får 5.000 kroner hver til klassekassa, og får også æren av å representere Rogaland i landsfinalen. Finalen sendes i beste sendetid på NRK 1 lørdag 23. mai, rett før finalen i Eurovision Song Contest. I fjor ble finalen sett av ca. 750.000 seere.

Klassequizen 2015 Smiodden

Lagene trekker tre kategorier og får fire spørsmål i hver kategori.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK