NRK Meny
Normal

Ransbilen er funnet forlatt

En time etter ransforsøket i Sandnes gikk ransalarmen hos SR-Bank i Stavanger sentrum. Banksjefen bekrefter ranet, men vil ikke si noe om utbyttet.

Ransbilen funnet

Politiet melder at ransbilen klokken 13.30 ble funnet ved Krosberg i Stavanger. Den er sikret for tekniske undersøkelser.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

SISTE:

Politiet melder at ransbilen klokken 13.30 ble funnet ved Stokkavannet i Stavanger. Den er sikret for tekniske undersøkelser.

– Vi fikk tips om en bil som var hensatt i nærheten av Viste, ned mot Stokkavannet. Vi reiste ut og undersøkte bilen, og det er den bilen som er etterlyst.

Det sier Politiinspektør Magnus Jåtun til NRK.

– Nå jobber vi med å sikre bilen og søker etter ransmannen i nærområdet. Det er og andre observasjoner som tyder på at han kan ha reist ifra stedet ved hjelp av andre hjelpemidler.

Ran av SR-bank i Stavanger

SR-Banks lokaler i Stavanger ble ranet i formiddag.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Politiet vet fortsatt ikke hvem de leter etter.

Bilen blir nå undersøkt for å finne eventuelle DNA-spor, fineravtrykk eller andre spor.

Ingen skadet under ranet

Klokken 09:30 ble en verditransport forsøkt ranet utenfor Sandnes sparebank. En time etterpå, klokken 10:35 gikk alarmen hos SR-Bank i Stavanger.

– Klokken 10:35 ble det begått et ran av vårt kontor i Stavanger sentrum. heldigvis er det hverken kunder eller ansatte som har blitt skadet, sier direktør Thor Christian Haugland i SR-Bank til NRK.

Han har ingen kommentar til om ranerne har fått med seg noe ransutbytte.

– Det ser ut til at det var en person inne i lokalene våre og utførte en ranshandling, sier han.

En time etter ransforsøket i Sandnes gikk ransalarmen hos SR-Bank i Stavanger sentrum. Banksjefen bekrefter ranet, men vil ikke si noe om utbyttet.
Created by InfoDispatcher

VIDEO: Innsatsleder i politiet, Thomas Nordvik, om at SR-Bank sin hovedfilial på Domkirkeplassen i Stavanger ble ranet i dag. Foto: Mathias Oppedal/NRK.

Samme raner som i Sandnes

Ran SR-bank Stavanger

Lokalene til SR-Bank i Stavanger er sperret av etter ran.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Politiet mener det er den samme raneren som forsøkte å rane en verditransport i Sandnes. Mannen har stukket av med ransutbyttet i en kassebil.

– Ut ifra observasjonene i Sandnes har vi grunn til å tro at det er samme person som ranet SR-Bank i Stavanger er time senere, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt Magnus Jåtun.

Fra Sandnes til Stavanger

– Flere politipatruljer søker etter en antatt ransmann i Stavanger, sier innsatsleder i Sandnes sentrum, Sigmund Østrått.

– Vi antar at personen som utløste ransalarmen i Sandnes sentrum er samme person som nå er i Stavanger sentrum, sier han.

– Ingen ble skadet

Ingen av de ansatte kom til skade da raneren tok seg inn i banken i Stavanger sentrum.

– Det sier seg selv at det oppleves som svært dramatisk, men jeg påpeker igjen at ingen har kommet fysisk til skade, sier Tor Christian Haugland.

Ransalarm Stavanger

Flere politipatruljer rykket ut til Stavanger sentrum etter ransalarm. Bilen på bildet står i enden av Løkkeveien for å observere trafikken ut av byen.

Foto: Mathias Oppedal / NRK