NRK Meny
Normal

– Vanskeligere å komme inn på klubblaget enn landslaget

De har vunnet klubbmesterskapet hvert år siden 2007 og samler nok en gang spillere for å kvalifisere seg til EM. Det gode miljøet er hemmeligheten sier spillerne i Hafrsfjord squashklubb.

Hafrsfjord squashklubb er Norges beste, og det akter de å fortsette med.

VIDEO: Hafrsfjord squashklubb tar som regel de gjeveste medaljene i NM.

– I Stavanger er det jo høst og vinter året rundt så det passer veldig bra med en inneidrett her, sier den relativt ferske NM-vinneren Kristian Solhaug.

For to uker siden tok han endelig seieren i Norgesmesterskapet i squash, etter å ha vært i hele syv finaler tidligere. Men det skulle et skadefritt halvår til før han slo til.

Norges beste siden 2007

Og det er kanskje været, eller miljøet i squashklubben som gjør det, for han er ikke den eneste som ruver fra Hafrsfjord squashklubb.

– Klubben har jo vært Norges beste klubb siden 2007, vi har vunnet lag-NM hvert år siden. I fjor sendte vi landslag ned til Amsterdam, og fire av dem som reise ned var fra Hafrsfjord. Vi har jo spøkt litt med at det er vanskeligere å komme på klubblaget enn landslaget, sier Solhaug.

Og av de andre som ligger i toppen er blant annet Lotte Eriksen som vant sitt tiende NM-gull for to uker siden.

Lotte Eriksen fra Sola i Rogaland har vunnet NM i squash for damer hvert år siden 2005.

Turneringen i Sola denne helgen er den siste av fire kvalifiseringsturneringer før EM i Riccione i Italia i april. Solhaug er klar, og han håper de klarer å holde nivået oppe.

– Hvis vi klarer å holde oss i andre divisjon, og klarer vi å holde oss på det høye nivået så er det fantastisk, sier Solhaug mens det smeller godt i veggene i hallen på Sola.