NRK Meny
Normal

Spiller inn vikingserie med humoristisk vri

Kåre Conradi og Nils Jørgen Kaalstad har inntatt Avaldsnes for å spille inn TV-serien «Vikingane». En humoristisk og annerledes vikingserie, lover de.

Nils Jørgen Kaalstad og Kåre Conradi under innspillingen av Vikingane

Nils Jørgen Kaalstad og Kåre Conradi under innspillingen av Vikingane som begynte forrige tirsdag.

Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK

– Jeg spiller en fryktet vikingkriger, som opplever at livet har gått videre for alle vennene hans. De har fått seg barn og kone og gård og slikt, og nå begynner han å savne å gjøre andre ting enn bare å herje og røve.

– Og jeg er en bror av høvdingen og født i litt feil tid. Jeg er opptatt av de myke verdiene. Rollefiguren min prøver å innføre litt kulturelle verdier og det fungerer ikke særlig bra hos vikingene.

Skuespillerne Nils Jørgen Kaalstad og Kåre Conradi har flyttet til Bukkøy på Avaldsnes på Karmøy for en lengre innspillingsperiode.

Innspillingen av Vikingane

Skuespillerne lager både en norsk og en engelsk versjon av serien.

Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK

Ut av Oslo

– Jeg har gledet meg til dette i lang tid nå, sier Kaalstad.

På Karmøy er han sammen med mange skuespillere han kjenner og nå får de lov til å være en gjeng, hele tiden.

Kåre Conradi under innspillingen av Vikingane

Kåre Conradi under innspillingen av «Vikingane».

Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK

– Når man filmer i Oslo må man gjerne hjem på kvelden. Men nå er vi jo langt borte, og dette er jo en ganske stor produksjon også, sier han.

Tester ut engelsk

TV-serien «Vikingane» skal sendes på NRK, og innspillingen startet tirsdag for en uke siden. Det spesielle i opptakssituasjonen er at opptakene også blir laget på engelsk.

– Det går fint det. Vi gjør det som et overskuddsprosjekt. Hver gang vi tar en tagning, så gjør vi det på engelsk etterpå, sier Kåre Conradi.

Nils Jørgen Kaalstad under innspillingen av Vikingane

Nils Jørgen Kaalstad under innspillingen av «Vikingane».

Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK

– Er det et trekk for å skape en internasjonal suksess?

– Det aner jeg ikke. Jeg er bare her for å ha det gøy. Det som er opp til oss er å skape noe som er morsomt. Så får vi se hva som skjer etterpå, svarer skuespilleren.

Internasjonalt gjennombrudd

Nils Jørgen Kaalstad har tenkt tanken på om dette prosjektet kan gi ham et navn internasjonalt, men den tanken har vært kort.

– Jeg vet ikke om muligheten er så stor akkurat med denne serien her. Men det som er gøy er at norske film og tv-serier har en interesse også utenfor norske grenser for tiden. Man vet jo aldri hvor en slik produksjon kan havne. Og drømmen er jo alltid der, sier Kaalstad.

Innspillingen av Vikingane

TV-serien «Vikingane» skal sendes på NRK, og innspillingen startet tirsdag for en uke siden.

Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK