Spiller golf for veldedighet

Rekordmange golfspillere stilte til start under den første av i alt ni turneringer i Region Tour Rogaland 2011. Overskuddet går denne gangen til barne- og ungdomspsykiatrsk avdeling ved Stavanger Universitetssjukehus.

Video Golfsesongen i gang

I helgen var 90 våryre golfspelarar samlet til sesongåpning på Hellvik.

Denne helgen startet den første turneringen for golfspillere i Rogaland. Til sammen var det 90 påmeldte deltakere som stilte på Egersund Open.

– Arrangementet har blitt svært populært blant golfspillere i Rogaland. Vi har til og med hatt venteliste for dette første arrangementet på Hellvik i Eigersund, sier leder for touren, Sigbjørn Undheim.

Pengene som kommer inn går til barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved SUS.

– Dette er et prosjekt vi satte i gang i fjor gjennom TV-aksjonen, men denne gangen ville vi bidra til lokale formål, sier Undheim.

(Saken fortsetter under bildet)

Golfturnering

90 golfspillere stilte til første runde av Region Tour Rogaland.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Håper på store bidrag

Både sponsorer og golfspillerne selv åpner lommebøkene under arrangementet. Halparten av summen som sponsorer betaler inn skal gå direkte til avdelingen på SUS. Resten skal brukes til premier under turneringen.

Alle spillerne må betale inn 50 kroner av startavgiften for hver turnering de er med på. I tillegg må de ut med 25 kroner for hver såkalt birdie.

– Det hele blir rundet av med en veldedighetskonsert i Stavanger konserthus i september for å underholde golfmiljøet. Til sammen håper jeg vi klarer å samle inn opp mot 200.000 kroner, sier Undheim.

– Får se hvor lenge lommeboka holder

Golfproff Eirik Tage Johansen var en av deltakerne som stilte til start. I mai legger han ut på nok en Europatour, og derfor klaffet det bra med litt lokal konkurranse i forkant.

Golfesset Eirik Tage Johansen

Eirik Tage Johansen

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Nå er det en periode med lite turneringer, og da er det bra å få litt god trening før jeg skal ut i Europa, sier han.

Johansen syns det er flott at lokale krefter jobber med å bidra til gode formål.

– De har gjort en god jobb med å tilrettelegge for dette. Jeg får lage noen birdier, så får vi se hvor lenge lommeboka holder.