Søstrene er kommet til rette

De to søstrene på 16 og 20 år som gikk seg vill på toppen av turistattraksjonen i Lysefjorden, er funnet.

Trapper fra Flørli i Lysefjorden

Fra fjorden og opp til toppen er det nærmere 750 meter. Rekorden opp skal være 20 minutter, men de fleste andre bruker nærmere to timer.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Oppdatering: De to unge kvinnene som hadde gått seg vill i fjellet over Flørli-trappene, har kommet til rette, melder politiet. De er plukka opp av et redningshelikopter, og blir brakt til legevakt for sjekk på grunn av kneskaden hos den ene.

– De sier de har gått opp trappene og beveget seg østover mot Kjerag. 16-åringen har falt og slått kneet, og har behov for assistanse for å komme seg ned igjen, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Politi og frivillige er på vei for å hjelpe jentene ned.

Klokka 12.20 melder Hovedredningssentralen i Sør-Norge at redningshelikopter nå er sendt til Flørli for å hjelpe i redningsarbeidet.

Søstrene hadde gått opp Flørlitrappene, som går fra Lysefjorden og opp Ternefjellet.

Trappa med de 4444 trinnene, verdens lengste tretrapp, er en kjent turistattraksjon i Rogaland.

Turistforeningen har merket en kort rundløype som går opp en del av trappen og videre bort til turiststasjonen øverst i bygda. Det finnes også en lengre turløype på nærmere en mil.

– Det er greit vær og jentene er godt kledd og har mat, sier Mannsåker.

Laster Twitter-innhold

Flørli ligger på sørsiden av Lysefjorden og er siste anløpssted med rutebåten før Lysebotn. Det lille stedet ligger i en bratt li. Flørli er uten veiforbindelse, men det er en turvei opp lia.

Se video fra trappeturen her:

Trapper fra Flørli i Lysefjorden