Hopp til innhold

Søsteren til drapssiktet har tidligere forklart seg i Tina-saken

Kvinnen, som nylig er nevnt som den femte involverte i drapet på Tina Jørgensen, skal ha forklart seg for politiet allerede i år 2000, Politiet la vekk dette, som trolig er det aller første Lyngdal-sporet.

Kvinnen i Tina Jørgensens begravelse

I POLITIETS SØKELYS: Bildet viser søsteren til den første siktede på vei ut av kirken etter begravelsen. Hun døde for to år siden, men er nå kommet i politiets søkelys for å ha vært til stede da drapet skjedde.

Foto: NRK

Etter det NRK får opplysninger om har kvinnen tidligere vært i samtaler med politiet i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen. Her skal kvinnen blant annet fortalt om sitt forhold til Jørgensen.

Denne forklaringen førte ikke politiet mot en oppklaring av drapssaken i den første etterforskningsrunden.

Kvinnen, som er søstera til mannen som først ble pågrepet i saken sist uke, døde for noen få år siden. Det er også kjent at kvinnen deltok i Tinas begravelse.

Kvinnen har vært i fengsel på grunn av voldsepisoder på 2000-tallet. Hun ble dømt for grov vold med en jernstang og et balltre mot to bekjente. Begge handlingene ble beskrevet som uprovosert.

Tina Jørgensen ble drept høsten 2000. Kvinnen var en del av vennegjengen til de fire personene som er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Sjekket opp mot tidligere siktede

Kilder forteller til NRK at politiet sjekket ut miljøet i Lyngdal opp mot tidligere siktede Trond Flaa og en teori om sjalusimotiv, men var ikke inne på sporet av at personer fra tettstedet kunne ha vært i Stavanger.

Odd Rune Torstrup

– INGEN KOMMENTAR: Odd Rune Torstrup er forsvarer til mannen som ble arrestert først av de fire som nå er sikta i saken.

Foto: Andreas Molland / NRK

Advokat Odd Rune Torstrup ønsker ikke å kommentere opplysningene som nå kommer fram angående søsteren til sin klient.

– Opplysninger i saken er taushetsbelagt og en del av etterforskningen, sier advokaten.

Kameratgjengen fra Lyngdal kom først inn i saken i siste uke. Dersom politiet hadde datamateriell som knyttet dem til Tina, eksempelvis telefon- eller sms-kontakt, hadde mennene etter alt å dømme blitt avhørt kort tid etter drapet.

– Er det søsteren som har hatt telefon- eller sms-kontakt med Tina Jørgensen?

– Det ville være feil av meg å komme med slike opplysninger i saken nå, sier han.

Advokat Olav Sylte, som representerer 38-åringen, ønsker heller ikke å kommentere saken.

Deltok i Tinas begravelse

Ernst Kristian Rossebø

– INGEN KOMMENTAR: Politiinspektør Ernst Kristian Rossebø vil ikke kommentere opplysningene.

Foto: NRK

Søsterens navn skal ha vært en brikke da saken på ny kom opp for politiet sist uke. Politiet har en teori om at kvinnen var i Stavanger denne helgen, og at hun hadde en rolle i drapet.

Politiet ville etter pressekonferansen torsdag ikke kommentere opplysningene om at en femte person er involvert i etterforskningen.

– Jeg kan ikke si noe konkret om det. Vi jobber for å finne ut hva det var som skjedde under bybrua, hvem som var til stede, hvem som gjorde hva, men foreløpig kan vi ikke gå ut med noen opplysninger om det, sier politiinspektør Ernst Kristian Rossebø ved Rogaland politidistrikt.

Vennegjengen fra Lyngdal sitter nå varetektsfengsla, sikta for drap eller medvirkning til drap.

– Det er ingenting som tyder på at det er flere som er involvert, sier Rossebø.

Jørgensen var 20 år gammel da hun forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september 2000. Først 26. oktober ble Jørgensen funnet, og da ved en tilfeldighet, i en avløpskum på parkeringsplassen utenfor Bore kirke.