NRK Meny

SOS Rasisme i retten

 • SOS rasisme må møte i retten

  SOS rasisme i Haugesund må i retten fordi dei har nekta å godta eit forelegg på 50.000 kroner og eit erstatningskrav på 1,8 millionar kroner, skriv Dagbladet. Bakgrunnen er grove bedrageri mot Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

 • AKTOR KREVER OVER TO ÅRS FENGSEL:

  Aktor ber om at tidligere leder i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, dømmes til fengsel i to år og ni måneder, skriver Haugesunds avis. Larsen er tiltalt for bedrageri etter medlemsjuks og svindel med studiestøtte i SOS Rasisme. Aktor foreslår at 1 år og 3 måneder skal gjøres betinget.

 • SOS-LEDER FERDIG I VITNEBOKSEN:

  Daglig leder i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, avsluttet torsdag formiddag sitt foreløpige vitnemål i Haugaland tingrett, melder Haugesunds Avis. Åtte personer er tiltalt for grovt bedrageri i straffesaken som pågår. Påtalemyndigheten mener medlemsjuks i SOS Rasisme førte til at organisasjonen fikk utbetalt over 16,8 millioner kroner i feilaktig støtte.

 • ALLE NEKTER STRAFFSKYLD:

  Sju av de åtte tiltalte i rettssaken mot SOS Rasisme nekta all straffskyld i Haugaland tingrett i dag. Én av de tiltalte (37) erkjenner delvis straffskyld på ett av punktene i tiltalebeslutninga, som handler om kursstøtte på nær 1,5 millioner kroner. De andre tiltalepunktene nekter også han for.