Hopp til innhold

Sony sier ja til bøndenes YouTube-hit

Norges Bondelag får igjen vise sangen sin «Kæ seie bonden?», etter at de har blitt enige med musikkselskapet Sony.

Kæ seie bonden

KAN SMILE IGJEN: Norges Bondelag måtte for to uker siden fjerne videoen «Kæ seie bonden?», men nå har bøndene kommet til enighet med plateselskapet Sony som eier Ylvis-låten «What does the Fox say?».

Foto: Rogaland bondelag

Tidligere i år begynte en bondefamilie å leke med tanken om å treffe Landbruks- og matminister Sylvi Listhaugs (Frp) hjerte med litt uvante midler. Resultatet ble en musikkvideo der bondens hverdag i fjøsdresser og støvler vises fram med både humor og alvor.

«Kæ seie bonden?» ble fort en hit på YouTube, og fikk langt over 100.000 klikk. Men for to uker siden, måtte Norges Bondelag fjerne sangen fordi plateselskapet Sony reagerte på kopieringen av Ylvis-brødrenes hit «What does the Fox say?».

– Sony har anmodet oss om å ta vekk videoen «Kæ seie bonden» fra nettet, og det har vi gjort inntil videre, sa Lise Boeck Jakobsen, kommunikasjonssjef i Norges Bondelag, til NRK da.

Nå har imidlertid partene blitt enige om at «Kæ seie bonden?» kan vises på YouTube.

– Vi har hatt en dialog med Sony om saken, og nå har vi fått en løsning på dette. Derfor ble videoen nettopp publisert igjen, sier Jakobsen til NRK i kveld.

Hun innrømmer at det var et økonomisk spørsmål som gjorde at videoen har vært borte fra nettet lenger enn det Bondelaget tidligere hadde forventet.

– Nå er vi enige om en form for kompensasjon, men jeg vil ikke si hva vi har måtte betale til Sony, sier kommunikasjonssjefen.

Flere nyheter fra Rogaland