NRK Meny
Normal

Sønnen ble en del av den dystre statistikken

Ni personer omkom i Rogalandstrafikken i 2015. Seks av ulykkene var i nordfylket. Einar Berdinessen og mange andre sitter igjen med sorgen.

Har tunge stunder.

Einar Berdinessen mistet sønnen Erlend for fire og et halvt år siden. I dag ble trafikkofrenes dag markert i Rogaland.

– Det er godt det finnes tårer, de renser sjelen, sies det.

Einar Berdinessen er inne på facebookminnesiden som er laget for sin avdøde sønn Erlend. I dag er det drøyt fire år siden han fikk beskjed om at sønnen var drept i en motorsykkelulykke på Karmøy.

– Jeg husker politibiler, sykebiler og folk som stod rundt. Det var en fot som stakk ut på siden og en hjelm som var full av blod. Og en motorsykkel som lå krasjet i fronten der. Det var helt jæklig, sier Berdinessen.

Fakkeltog og lysmarkeringer

I dag markeres trafikkofrenes dag i Rogaland. I 2015 omkom ni personer på veiene i fylket. I Stavanger har det vært fakkeltog, på Ålgård, Bryne og i Egersund har det vært lysmarkering for å minnes trafikkofrene.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Det gikk et fakkeltog fra brannstasjonen i Stavanger til Domkirken torsdag kveld.

– Dette er en god dag å vise omtanke for dem som er berørt, og ikke minst få rettet oppmerksomhet mot trafikksikkerhet generelt, sier Terje Halleland, som er representant i trafikksikkerhetsutvalget i Rogaland.

Mange tunge stunder

Einar Berdinessen er tilbake på gravplassen, der han har vært så mange ganger de siste 4 og et halvt årene.

– I begynnelsen var jeg gjerne her tre-fire ganger til dagen.

Han har klart og komme seg videre, men noen dager er tøffere enn andre.

– Man får tunge stunder, det er helt naturlig, men vi har utrolig mange flotte minner. Han var en fantastisk gutt, og han kommer alltid til å leve hos meg, sier Berdinessen.