NRK Meny
Normal

Høyres ordførerkandidat åpnet valget

Fem kommuner i Rogaland åpner valglokalene sine søndag ettermiddag.

Valg på hundvåg

På Hundvåg sto folk i kø for å avgi stemme midt på dagen søndag.

Foto: Ole Handeland / NRK

Høyres ordførerkandidat i Stavanger, Christine Sagen Helgø, leverte sin stemmeseddel under påsyn av valgfunksjonær Per Inge Torkelsen på Servicetorget i Stavanger ved femtiden søndag ettermiddag.

Folk forteller om god oppslutning og mye folk i valglokalene. På Hundvåg sto folk i kø for å avgi stemme midt på dagen søndag.

Time rådhus

Time er en av fem kommuner i Rogaland som har valg både søndag og mandag. Fra rådhuset meldes det om et jevnt sig av velgere fra lokalene åpna klokka 13.

Foto: NRK

Den store valgdagen er mandag, men allerede søndag ettermiddag kan innbyggerne i fem kommuner i Rogaland avgi sin stemme til kommune- og fylkstingsvalget.

De fem kommunene er Stavanger, Randaberg, Time, Utsira og Kvitsøy.

I Stavanger og Randaberg er det mulig å stemme mellom klokka 16 og 21, på Utsira mellom klokka 14 og 16 og på Kvitsøy fra klokka 13 til 1530.

Christine Sagen Helgø

Høyres ordførerkandidat i Stavanger, Christine Sagen Helgø, leverte sin stemmeseddel under påsyn av valgfunksjonær Per Inge Torkelsen på Servicetorget i Stavanger ved femtiden søndag ettermiddag.

Foto: Erik Waage / NRK

Jevnt sig

I Time er det søndagsvalg ved tre av stemmelokalene. Der åpnet dørene klokka 13, og alt etter en knapp time kan valgsekretær Tone Storesætre fortelle om bra frammøte i Time rådhus.

- Her er det et jevnt sig, sier hun.

Det er politikerne i Time som har vedtatt å holde valg over to dager i kommunen.

- Det er jo for å legge til rette for at flere skal få stemme. Dessuten fordeler det jo køen bedre, så det ikke blir så travelt, sier Storesætre.

Mange forhåndsstemmer

I Time har de merka stor interesse for valget allerede før lokalene åpna.

- Det er avlagt 1199 forhåndsstemmer. Det er 400 flere enn ved forrige kommunevalg, sier Storesætre.

Les også: Nesten en av fem stemte på nettet

I hele landet har 530.000 velgere forhåndsstemt. Det er rekord ved et kommunevalg. I 2007 var det 374.000 forhåndsstemmer, og i 2003 249.000.