NRK Meny
Normal

Sommerstille i boligmarkedet

Boligprisene i Rogaland er nesten uendret den siste måneden.

Visning av bolig

Fra juni til juli gikk boligprisene i Rogaland utenom Stavanger og Sandnes ned med to prosent. I de to byene var nedgangen en prosent. Justert for sesongvariasjoner betyr det at prisene nærmest har stått stille den siste måneden.

Foto: Meek, Tore / SCANPIX

Fra juni til juli gikk boligprisene i Rogaland utenom Stavanger og Sandnes ned med to prosent. I de to byene var nedgangen en prosent.

Ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund må disse prisendringene korrigeres for sesongvariasjoner. Det betyr at boligprisene har stått tilnærmet stille i fylket utenfor Stavanger og Sandnes, mens i de to storbyene har prisene gått litt opp.

Prisutviklingen er omtreenmt den samme for alle typer boliger.

– Veldig få boliger i markedet

Rune Bertelsen, som er leder for Rogaland Eiendomsmeglerforening, sier at det i juli var ekstremt få boliger til salgs i markedet.

–Akkurat nå er det faktisk færre hus til slags i Stavanger enn i Haugesund. Det kan jeg ikke huske å ha sett før, sier Bertelsen.

I sommer er det også kommet svært få nye boliger inn på markedet.

–Det betyr at boligene som blir solgt har ligget en stund i markedet. De oppnår ikke så gode priser som de mest attraktive boligene, sier Bertelsen.

Lederen for eiendomsmeglerne i Rogaland sier at både kjøpere og selgere nå sitter på vent og at aktiviteten i boligmarkedet vil ta seg kraftig opp allerede fra midten av august.

Salget går raskere

Det siste året har boligprisene i Stavanger økt med ni prosent. I Sandnes er økningen seks prosent og i resten av fylket fem prosent.

Det går raskere å selge boliger nå enn det gjorde for ett år siden.

I Rogaland utenfor Stavanger er den gjennomsnittlige formidlingstiden redusert fra 53 til 34 dager. I Stavanger tok det juli i gjennomsnitt 28 dager å selge en bolig, mens det i juli i fjor tok 31 dager.