Solgte ti bilder første kveld

Det var fullt hus da utstillingen av Håkon Blekens bilder åpnet i den gamle tollboden i Stavanger 15. januar. I løpet av den første kvelden ble 10 av de 14 bildene solgt.

Utstilling Bleken

På første gang på flere år har Håkon Bleken utstilling i Stavanger.

Foto: Rikke Lunde Andersen / NRK

– Ja, det var jo mer enn jeg hadde håpet på, sier Bleken til det store salget. Han var selv til stede under åpningen, og er begeistret over oppmøtet.

–Det var stappfullt med folk, så mange at man nesten ikke kunne se bildene, forteller kunstneren.

Stor kunstinteresse

Siden torsdag har Bleken solgt for opp mot 2 millioner, men summen er ikke noe han henger seg opp i. Det er interessen for verkene hans som betyr noe.

– Stavanger er en av de bedre byene å stille ut i. Kunstinteressen her er stor, så det var artig, sier han.

Håkon Bleken

Håkon Bleken ble møtt av fullt hus under åpningen av utstillingen sin. Arkivfoto.

Foto: Morten Andersen / NRK

Eli Lilleeng Ertvaag som er en av de ansvarlige for utstillingen er begeistret for pågangen.

– Det er utrolig morsomt når det kommer så mange, og spesielt fint var det at Håkon Bleken kunne komme på åpningen selv. Han er et vandrende ikon, og en veldig trivelig type, sier hun.

Eneste mulighet til å se

Siden torsdag har ennå et bilde blitt solgt, så nå er det kun tre bilder igjen. Ertvaag sier at hun tror at også de snart blir solgt.

– Ettersom det er privatpersoner som kjøper bildene er dette den eneste muligheten for andre til å få sett de. Nå skal de henge i utstillingen til over helgen, før de hentes av kjøperne, forteller hun.

Lenge siden sist

I følge Aftenbladet er det nesten 18 år siden sist Bleken hadde utstilling i Stavanger, men Ertvaag mener det er enda lengre siden sist han hadde en så stor utstilling her.

Av de 14 bildene er det noen collager, men flest oljemalerier. Noen av disse er selvportretter, og prisen på bildene varierer mellom 85 000 til opp mot 300 000 kroner. Bildene vil være utstilt frem til 28. Januar.