NRK Meny
Normal

Statsministeren lover nye jobber for oljeledige

Erna Solberg forsikret at det i fremtiden skal være bruk for kompetansen fra oljeindustrien da hun drev valgkamp i Sandnes og Stavanger lørdag. Lørdag ettermiddag treffer hun folk fra oljenæringen i lukket møte.

Erna lovet nye jobber for oljeledige

Erna Solberg forsikret at det i fremtiden skal være bruk for kompetansen fra oljeindustrien da hun drev valgkamp i Sandnes og Stavanger lørdag.Her er statsminsiteren sammen med Rogalands fylkesordfører Janne Johnsen og Thor Magne Sæland som er ordførerkandidat for Høyre i Sandnes.

Valglogo

– Gjennom det budsjettet vi har, og det budsjettet som kommer, vil vi ha stort fokus på å løfte aktiviteten og skape nye jobber.

Slik svarte statsministeren da NRK spurte hva som er budskapet hennes til de mange i Rogaland som har mistet jobbene sine i kjølvannet av oljeprisfall og nedskjæringer.

Les også: – Arbeidsløysa vil få store negative ringverknader

Les også: Jensen beskylder Støre for oljevingling

Erna Solberg lover en langsiktig omstilling som fører til at det i fremtiden vil være bruk for kompetansen fra oljeindustrien.

– Derfor har vi jo blant annet løftet innovasjons og nyskapingstiltakene med en og en halv milliard kroner de siste to årene. Vi trenger å omstille oss, og den kompetansen som kommer ut av oljenæringen er en viktig del av den omstillingen, sa Solberg.

Møter oljenæringen i lukket møte

Statsministeren startet Rogalands-besøket i Sola lørdag formiddag med å besøke arbeidsmarkedstiltaket LAG A. Dette er et høyterskeltilbud som stiller krav til arbeidstakerne tilsvarende det ordinære arbeidsmarkedet.

Erna Solberg i Sandnes

Lørdag formiddag drev Erna Solberg valgkamp i Sandnes og Stavanger. Lørdag ettermiddag møter hun oljenæringen på Sola.

Foto: Kees Andre Z. Fjellvang / NRK

Litt senere dro Solberg til Sandnes der hun holdt appell i Gågaten, før hun sammen med følget sitt tok toget til Stavanger. I Stavanger åpnet statsministeren Barnas sentrumsløp før hun deltok på Høyre sine valgkamparrangementer i sentrum.

Les også: Han advarer gründere mot «lette penger» fra staten

Les også: Ikke alle har bremsene på i oljeindustrien

Erna Solberg skal lørdag ettermiddag møte oljenæringen i Rogaland gjennom representanter fra arbeidstager og arbeidsgiverorganisasjonene, på Sola Strand hotell.

I mer enn to timer skal statsministeren lytte, svare på spørsmål og diskutere fremtiden i et lukket møte med sentrale personer i den norske petroleumssektoren. Ifølge statsministerens kontor er møtet lukket fordi deltakerne skal kunne snakke så fritt som mulig.

På Sola vil Erna Solberg trolig bli bedt om å gi flere svar på de store utfordringene i industrien etter oljeprisfall og omfattende nedskjæringsrunder både hos oljeselskaper og i leverandørindustrien.