Solamøtet 2017

 • Nyskaperpris til Øglænd

  Øglænd system vant forsknings- og nyskapingsprisen på Solamøtet. De fikk 100.000 kroner og er med det Rogalands kandidat til NHOs nasjonale nyskapingspris. Prisen ble delt ut av fylkesvaraordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF).

  Nyskaperpris til Øglænd
  Foto: Kjersti Hetland / NRK
 • Arb.ministeren roset rogalendingene

  – Det er mye guts og stå på-vilje, og det skjer en enorm omstilling. Det er vår jobb som politikere å sørge for at regler og avgifter ikke hindrer innovasjonen, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H) til NRK på Solamøtet.

 • NHO-pris til Ege Dør

  Eigersundsbedriften Ege Dør fikk pris for arbeidet sitt for å ta inn de som har falt utenfor arbeidslivet. Bedriften er nr.1000 i NHOs prosjekt Ringer i vannet. Derfor fikk de en oppmerksomhet fra NHO direktør Kristin Skogen Lund under Solamøtet.

 • Advarer mot politikerforakt

  Fersk olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) mener den politiske motstanden mot boring i Lofoten, Vesterålen og Senja fører til politikerforakt. – Småpartiene blokkerer for det flertallet ønsker, sa Søviknes på Solamøtet. – Det er viktig for framtiden for norsk oljenæring at vi åpner for konsekvensutredning.

  Terje Søviknes (Frp) på Solamøtet.
 • – Privat sektor berger velferden

  Ifølge statsminister Erna Solberg (H) kan vi ikke erstatte oljeinntekter med tiltakspakker og subsidier. – Det er lønnsomme arbeidsplasser i privat sektor som kommer til å berge velferden vår, sa Solberg på Solamøtet.

  Erna Solberg på Solamøtet
Terje Søviknes (Frp) på Solamøtet.
Erna Solberg på Solamøtet

Flere nyheter fra Rogaland