Solamøtet 2015
Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

Solamøtet 2015

Oppsummert

Solamøtet 2015 har «Ombygging Rogaland» som tema. Næringsliv og politikere møtes, og skal diskutere fylkets viktigste utfordringer. Arrangør er fylkeskommunen, Næringsforeningen, NHO og KS. De er samlet på Sola Strand Hotell.

 • PRIS TIL ZAPTEC:

  Firmaet Zaptec fekk årets nyskapingspris under Solamøtet i kveld. Firmaet får prisen for å ha utvikla mellom anna ladeteknologi til elbilar. Fylkesordførar Janne Johnsen delte ut prisen til Brage Johansen og Øyvind Wetteland.

  Zaptec
  Foto: Ragnar Christensen
 • TALTE FOR TOGET:

  – På de store stasjonene rundt Oslo går det tog hvert sjette minutt. Det må vi få til der det bor mye folk, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på Solamøtet i dag. Han argumemterte også for mer godstransport på bane og sjø, slik at veiene oppleves som bedre for bilistene,

  Ketil Solvik-Olsen på Solamøtet 2015
  Foto: Mari Rollag Evensen / NRK
 • VALG OM SAMMENSLÅING:

  Kommunesammenslåing bør bli hovedtema i valgkampen i Rogaland til høsten. Det mener Høyres stortingrepresentant Arve Kambe, som synes velgerne skal premiere de politikerne som går inn for å slå sammen kommuner.

 • BOMPENGER ØDELEGGER:

  – Bompenger setter en barriere slik at vi ikke kan utvikle samfunnet vårt så godt som mulig. Ekstrakostnaden påvirker og hindrer folk flest og næringslivet, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fra talerstolen da han ankom Solamøtet.