Hvorfor er det ikke kø på en fredag?

Fredag har vært synonymt med køkaos på Stavanger lufthavn Sola den siste tiden. Nå er endelig den nye sikkerhetskontrollen – som er dobbelt så effektiv som den forrige – på plass.

Trafikkontrollen på Sola

For første gang på svært lenge var det tilnærmet folketomt på en fredag i køområdet forran sikkerhetskontrollen på Stavanger lufthavn Sola.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Morten Wathne

Morten Wathne er sjef for teknikk og kundeservice på Stavanger lufthavn Sola.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

– Dette er veldig bra, og i alle fall mye bedre enn det var tidligere, sier en travel mann til NRK.no før han suser videre gjennom sikkerhetsslusen.

Det er stort sett bare lovord å høste fra de reisende på fredag formiddag, som normalt sett er den mest folksomme dagen på flyplassene.

– Kapasiteten er økt mellom 80 og 100 prosent, sier sjef for teknikk og kundeservice, Morten Wathne.

Slet med lange køer

Det er ikke lenge siden situasjonen var en helt annen. Køene på Sola har flere ganger gått ut av bygningen, og på et tidspunkt prøvde Avinor å lette på problemet med å lage en egen kø forbeholdt herrene.

Dette skapte kanskje mer problem enn det løste, men nå går det i alle fall bedre på Stavanger lufthavn Sola.

Større kasser til håndbagasje

– Vi er veldig stolte av den nye sikkerhetskontrollen. Dette kommer alle til gode med kortere køer, og mer effektive kontroller, sier en fornøyd Wathne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ny sikkerhetskontroll på Stavanger lufthavn Sola

Dette er den nye sikkerhetskontrollen på Stavanger lufthavn Sola.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Forklaringen av at det nå er satt av et større areal til sikkerhetskontrollen. Kontrollen har dessuten fått én ny sluse, og de eksisterende slusene har tar raskere unna passasjerer, ifølge Wathne.

Også kassene til bagasjen er blitt større, og de kommer opp automatisk.

– Nå har vi har hatt det i drift i et par dager, med litt innkjøringsproblemer helt i begynnelsen, men dette ser bare bedre og bedre ut, sier han.