Hopp til innhold

Sola-drapet: Forsvant i taxi etter at offerets bil ble dumpet i sjøen

Politiet har en teori om at Sigbjørn Sveli (44) ble utsatt for vold et annet sted før han ble forlatt på Regestranden. Etter at bilen til 44-åringen ble dumpet i Ølberg kai, forsvant de siktede fra stedet i en taxi.

Funnet bilen til avdøde

HEVET BILEN: Bilen til avdøde ble onsdag formiddag funnet i vannet ved Ølberg kai. Etter det NRK får opplyst skal minst to av de siktede har forsvunnet fra området med taxi etter at bilen ble dumpet i vannet.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Etter det NRK får opplyst har ansatte i det aktuelle taxiselskapet vært i omfattende avhør hos politiet.

Det siste bekreftede livstegnet fra 44-åringen var søndag kveld. Ett døgn senere ble mannen funnet drept på Regestranden noen kilometer fra Stavanger flyplass.

Politiet har en teori om at Sigbjørn Sveli ble plassert der etter å ha blitt utsatt for vold et annet sted tidligere på dagen, og at Regestranden derfor ikke er det eneste åstedet i saken.

– Dette er noe politiet undersøker, men foreløpig forholder vi oss til at han er funnet drept på Regestranden. Vi etterforsker nærmere hva som har skjedd, sier politiadvokat Lars Ole Berge til NRK

Torsdag ettermiddag var en av de siktede mennene, en 23 år gammel mann, ute sammen med politiets etterforskere på flere sentrale steder i saken. I tillegg til dette ble boligen til den siktede sperret av kort tid etter pågripelsen.

Lars Ole Berge

Lars Ole Berge i politiet sier at de etterforsker om det kan ha vært flere åsted.

Foto: Erlend Frafjord / NRK

– Vi kommenterer ikke konkrete adresser. Men det er en naturlig del av politiets arbeid å ransake adressene til de som er siktet i saken, sier politiadvokaten.

En polititeori er at Sveli ble drept etter at de siktede forsøkte å tilrane seg bilen hans.

Da kroppen ble funnet av tilfeldige forbipasserende, var det tydelige tegn etter vold og at kroppen kan ha blitt forsøkt påtent, får NRK opplyst.

Politiet gjør søk på Regestranden

44-åringen ble funnet drept på Regestranden, ikke langt unna Stavanger lufthavn.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

Politiet har tidligere sagt at de har informasjon om når 44-åringen døde, men ønsker ikke å kommentere verken dette eller dødsårsak.

Forlot Ølberg kai

Kort tid etter at 44-åringen ble funnet i det populære fritidsområdet, ble bilen hans etterlyst av politiet. Onsdag var politiet på plass ved Ølberg kai sammen med to kranbiler.

Spor på kaia viste merker hvor bilen kan ha blitt kjørt ut og dumpet. Noen timer senere ble den svarte personbilen til avdøde funnet på mellom 3–4 meters dyp.

Politiet på stedet opplyste onsdag at den skulle gjennomgå kriminaltekniske undersøkelser.

Etter det NRK erfarer skal bilen ha blitt dumpet i sjøen ved kaien.

Etter det NRK erfarer skal bilen ha blitt dumpet i sjøen ved kaien.

Politiet har ikke kommentert når de mener bilen ble senket i vannet, men personer som jobber ved Ølberg kai sier til NRK at de ikke har sett noe, og at den travle kaia er opplyst døgnet rundt.

NRK får opplyst at flere av de siktede mennene, som alle er i 20-årene, skal ha tatt en taxi vekk fra området etter at bilen ble dumpet i vannet.

Politiadvokat Berge ønsker ikke å kommentere opplysningene.

– Detaljene rundt hendelsesforløpet er for tidlig å kommentere nå. Vi etterforsker saken bredt, men vil ikke si noe konkret om etterforskningsskrittene vi gjennomfører, sier han til NRK.

To erkjenner å ha vært involvert

To av de siktede var torsdag i fengslingsmøter i Stavanger tingrett.

Forsvareren til 23-åringen, Knut Lerum, sier til NRK at siktede erkjenner delvis de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Han ble varetektsfengslet i fire uker, med to uker full isolasjon.

Den andre mannen som møtte i Stavanger tingrett i går har erkjent å ha vært involvert i handlingen. Han ble varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud. To av ukene er med full isolasjon.

– Han har erkjent de faktiske forhold, men ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier forsvarer Per Ragnar Holter-Andersen til NRK.

Fengslingsmøtet for den tredje siktede er berammet i dag. Han erkjenner ikke straffskyld.

Flere nyheter fra Rogaland