NRK Meny
Normal

Søker to menn som bar et telt

Et telt er etterlyst i forbindelse med overfallsvoldtekten som ble anmeldt etter russetreffet i Kongeparken. Politiet vil ha kontakt med to mannlige russ som har blitt sett med et telt ved overfallsstedet.

Åsted for den ene voldtekten på Ålgård

Overfallsvoldtekten utenfor Kongeparken på Ålgård skal ha skjedd på denne stien.

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK

Politiet har de siste dagene fått flere tips om observasjoner tilknyttet de fire voldtektene som ble anmeldt etter russens landstreff i Kongeparken.

Den ene voldtekten som etterforskes er en gjengvoldtekten som skal ha funnet sted på en rasteplass ved sykkel- og gangstien som går parallelt med Figgjoelven, 300 til 400 meter sør for Gjesdal gjestgiveri i Rogaland.

Ingrid Eik

Gjesdal-lensmann Ingrid Eik.

Foto: Kaj Hjertnes / NRK

– Et vitne har fortalt om to unge menn som bar på et telt ved stien ved Figgjoelva lørdag formiddag, sier Gjesdal-lensmann Ingrid Eik til NRK.

Politiet har etterlyst et telt i sammenheng med overfallsvoldtekten, og Eik håper nå at de to som bar teltet melder seg, og gir opplysninger til politiet.

– Jeg håper at flere har sett dem, eller at de melder seg selv, sier hun.

Venter på undersøkelser

Politiet venter svar på flere undersøkelser tilknyttet etterforskningen. De analyserer blant annet video fra et filmteam som skulle lage promoteringsvideo for russetreffet i Kongeparken.

Politiet venter også på svar på DNA-prøver fra Rettsmedisinsk institutt.