Søker fra land etter de savnede

Letegruppen fra Jæren er torsdag ettermiddag på vei inn til Paradisdalen med helikopter. De skal i kveld gjøre søk fra land etter de to savnede nordmennene.

Flåte Grønland

Letemannskaper fant nordmennenes flåte i Paradisdalen tidligere denne uken. Torsdag leter frivillige fra Jæren i dalen etter de to som fortsatt er savnet.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Vi skal ut å gå i terrenget, men jeg kan foreløpig ikke si akkurat hvor. Det sier Svein Arne Corneliussen som er rådgiver for letegruppen fra Jæren til NRK.

Helikopteret med de frivillige tok av i 16-tiden torsdag ettermiddag. Også i går var flere fra gruppen i Paradisdalen og gjorde søk, men da ifra båt.

– Vi leter etter antatt omkomne, sier Cornelussen.

Det siste livstegnet fra de tre nordmennene er et bilde som ble tatt 4. august. Det ble funnet på et kamera som lå i ryggsekken til en av de savnede .

– Sjansen for å finne de to som fortsatt er savnet i live er minimal. Vi skal gjøre det vi kan for at familiene skal ha en grav å gå til, sier rådgiveren.

I møte med politiet

Video -Vi leter etter omkomne

- Vi søker etter antatt omkomne, sier Svein Arne Corneliussen.

Mandag fant letemannskapene Tormod Aniksdal død i elven. Politiet på Grønland ga onsdag opp å finne Jonas Reiestad og Magnar Haarr .

Torsdag formiddag var letegruppen fra Jæren i møte med politiet.

– De har orientert oss om at de avslutter sine søk. De vil fortsette den taktiske etterforskningen og se på de funnene som er gjort, sier Corneliussen.

De frivillige fra Jæren har fått tillatelse fra politiet til å søke på egenhånd.

– Vi har med oss en lokalkjent, og søker på eget ansvar. Politiet har bedt om at vi ikke utsetter oss selv for fare, sier han.

Rådgiveren forteller at både letegruppen og de pårørende er veldig fornøyd med det arbeidet politiet på Grønland har gjort.

Blir til mandag

Letegruppen fra Jæren på Grønland

Letegruppen fra Jæren gjorde seg torsdag ettermiddag klar til å dra inn til Paradisdalen med helikopter for å søke etter de savnede.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Flere i letegruppen har i dag også fått sett noen av funnene som politiet har gjort i Paradisdalen.

– Det var et sterkt ønske fra noen av de pårørende, sier Corneliussen.

Flyet til letegruppen fra Jæren skal etter planen gå hjem mandag.

– Vi tar det dag for dag. Vi håper selvsagt å finne de savnede, men vi vet jo ikke, avslutter rådgiveren.