Hopp til innhold

Antar at fiskeren er omkommet i Tengselva

Politiet antar at laksefiskeren som er savnet i Tengselva er omkommet. De vil fortsette søket etter mannen til det blir mørkt torsdag kveld.

Innsatsleder Stian Fanuelsen fortalte like før klokken ni om status i redningsaksjonen til reporter Svein Jacob Mathisen.

Politiet endrer nå søket etter mannen som er savnet i Tengselva i Eigersund, til søk etter antatt omkommet. Dette er basert på tidspunktet for ulykken og vanntemperaturen i elven.

Mannens pårørende er informert om beslutningen.

– Mannen som er savnet er i 30-årene, og er fra Jæren. Han kan ha dratt ut på vannet allerede i går kveld, opplyser innsatsleder Stian Fanuelsen i Rogaland politidistrikt.

Dykkere og frivillige bidrar i leteaksjonen. Det letes både langs land og fra luften.

Det ble i ettermiddag funnet vrakrester av mannens 15–20 fot store plastbåt langt unna stedet der mannen stod og fisket. Rundt klokken 06:00 torsdag morgen ble det funnet en åre i elva.

Det er uvisst om mannen dro ut i båten i går kveld eller i dag tidlig.Politiet opplyser på Twitter at leteaksjonen fortsetter med uforminsket styrke til det blir mørkt torsdag kveld Fredag morgen vil søket gjenopptas.

Søk etter savnet mann

Alle nødetatene bidrar i søket etter den savnede mannen.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK
Tilsvarende båt savnet mann

Den savnede mannen skal ha brukt en båt tilsvarende denne på fisketuren.

Foto: Svein Jacob Mathisen / NRK

Området er populært for laksefiske, og det er kraftig strøm i elva. Politiet utvider nå søket med frivillige langs land på begge sider av vassdraget fra Tengselva og ut mot Tengsvågen. Det gjennomføres også overflatesøk fra flere båter.

Tengselva

Den kraftige strømmen i Tengselva gjør letearbeidet vanskelig.

Foto: Svein Jacob Mathisen / NRK

– Det er vanskelig, nært sagt umulig for letemannskaper å ta seg ut i elva på grunn av strømmen, sier Fanuelsen.

Vrakrester

Det er funnet vrakrester av den savnede mannens båt.

Foto: Svein Jacob Mathisen / NRK

Stor leteaksjon

Det ble tidlig sendt ut både dykkere og Sea King-helikopter i søket etter den savnede mannen. Ved ni-tiden torsdag kveld deltok rundt 50 personer i søket i og langs elva.

Fotlandsvatnet

Flere nyheter fra Rogaland