Tre personer er siktet for båttyveri

Tre menn mellom 18–21 år er nå siktet for tyveri av båten som tok fyr like før klokken syv tirsdag morgen. Båten ble raskt helt utbrent.

Båtbrann Finnøy

Det var full overtenning i båten tidlig mandag morgen. Nå ligger restene av den utbrente båten ved Alnaskjær.

Foto: Brannvesenet

Mennene skal inn til avhør i kveld, og politiet vet fremdeles lite om hva som har skjedd.

Det var en cabincruiser på 35–40 fot som tok fyr tirsdag morgen. Senere ble det klart at båten var meldt stjålet.

– Båten er stjålet fra en kai i Hommersåk, forteller operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet meldte at cabincruiseren hadde på slep en liten, hvit rib-båt med blå stripe. Rib-en var merket «Ballongen». Etterlysningen gjorde at eieren av den utbrente båten meldte seg.

Avsluttet søket

Søkene etter personer i havet ble avsluttet tirsdag formiddag. Det er foreløpig ikke funnet noen personer i nærheten av ulykkesstedet.

Se video fra ulykkesstedet.

– Vi har søkt rundt visuelt og med varmesøkende kamera. Dykkere har vært nede rundt og under båtvraket. Så langt ser vi ingen tegn til at det har vært personer om bord, sier redningsleder Eirik Walle i Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge.

Styrmann Trond A. Sandanger på rutebåten MF «Foldøy» sa til NRK tirsdag morgen at han observerte det han karakteriserer som eksplosiv brann med mye svart røyk fra båten.

Båtbrann5

Bak på båten hang det en rib som er merket «Ballongen»​​​​​​.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Jeg ringte brannvesenet i Stavanger og meldte fra om brannen. Jeg antok da at den brennende båten befant seg noe nærmere Sjernarøy enn Finnøy. Dette viste seg seinere å stemme da jeg sjekket posisjonen på kartet, sier han.

Båten skal ha stått oppe på Alnaskjær da den begynte å brenne, ifølge HRS.

Passasjerbåt bisto

Walle sier at ingen er meldt savnet til politiet og det er heller ikke meldt inn noen bekymringer som kan knyttes til båtbrannen.

Dykkere, brannbåt, ambulansebåt og politi kom raskt til brannstedet.

Passasjerbåten MS Rygerprins i Finnøyruten ble et drøyt kvarter forsinket i ruten etter å ha ligget nord for Finnøy og deltatt i redningsoperasjonen.