Snøen forsinker flytrafikken

Reisende til og fra Stavanger og Bergen må belage seg på forsinkelser utover dagen. På grunn av snøen blir rullebanene stengt i korte perioder for snøbrøyting. Også på Gardermoen er det flere forsinkelser.

Snørydding sola

Det ryddes snø på Sola lufthavn i morgentimene. (Arkivbilde)

Foto: Jan Rune Berge

– Vi måtte stenge litt over syv, og det skal være stengt frem til ti på åtte. Det første flyet gikk klokka åtte, sier Stig Jone Nevland, sjef for Lufthavnoperative tjenester ved Sola flyplass.

Snøen som kom i natt har gitt problemer for flyplassen. Nå er alle flyene fra Sola forsinket.

– Det har snødd siden omtrent klokka tre og utover hele morgenen, og nå var vi nødt til å ha en lengre stengniongsperiode slik at vi fikk ryddet rullebanen, sier Nevland.

Forsinkelser flere steder

Flesland lufthavn i Bergen har også stengt rullebanen for snørydding. Det har ført til store forsinkelser.

Flere fly er foreløpig utsatt i over en time, og mange fly venter på ny informasjon om når de kan ta av fra rullebanen.

– Vi har en god del forsinkelser når det gjelder både ankomst og avgang fra Flesland på grunn av snøen. Så lenge det snør så mye som det gjør nå så klarer vi ikke å hente inn igjen forsinkelsene heller, så det kan vare litt utover dagen, sier Kjell Inge Fjellstad ved driftssentralen på Flesland.

På Gardermoen har tåke skapt forsinkelser, men de begrenser seg til under en halv time på de fleste avgangene.

Åpen lyfthavn, men forsinkelser

Stavanger lufthavn Sola er åpen, men det snør, står det på avinors nettsider. På grunn av værforhold risikerer en stenging av rullebanen i korte perioder for snøbrøyting.

– Nå gjør vi alt vi kan og har satt i gang alle ressurser. Dette været er meldt litt utover formiddagen, så vi må nok desverre regne med at det blir forsinkelser utover hele formiddagen, sier han.

Han oppforfrer alle reisende til å følge godt med på nettet for dette kan endre seg fortløpende utover.

– Vi gjør så godt vi kan for å få alle fly opp og ned, sier han.