NRK Meny
Normal

Han blir trolig vår neste sykkelproff

Formaliteter gjenstår før haugesunderen Sven Erik Bystrøm (22) blir lagkamerat med Alexander Kristoff på profflaget Katusja.

Sven Erik Bystrøm

Sven Erik Bystrøm signerer trolig i løpet av året en kontrakt med profflaget Katusja.

Foto: Einar Landa Picasa / Østerhus-Ridley

– Jeg venter på å få alt i boks og signere kontrakt, sier 22-åringen til NRK.

Sven Erik Bystrøm sykler per i dag for laget Østerhus-Ridley. Der er han del av treningsgruppa i Stavanger, der også Alexanders Kristoff er med. Men nå er en proffkontrakt med russiske Katusja så godt som i orden, melder nettstedet Procycling.no

Nettstedet erfarer at 22-åringen vil binde seg til Katjusja etter Tour de France. Bystrøms agent arbeider nå med å få på plass de siste brikkene.

– Jeg får bare beskjed om å sykle fort. Forhåpentligvis fører det til at jeg får en kontrakt på plass senere i år, sier Bystrøm

Alexander Kristoff har jobbet for at Sven Erik Bystrøm skal signere for Katjusja.

– Jeg har fortalt både manageren min og lagledelsen at jeg vil ha ham inn. Det ser ut til at det kan løse seg, har Kristoff tidligere uttalt.

På plass i Sveits

Kontrakt med ett av de store lagene i sykkelverden, er selvsagt noe haugesunderen er lysten på.

– Det er drømmen min dette, jeg legger ikke skjul på det. Ambisjonene mine er å bli en stabil topprytter, og få sykle de største løpene. Jeg ønsker å utvikle meg til en rytter som kan vinne de store rittene en gang i framtida. Det er det jeg har jobbet for i alle disse årene, sier Bystrøm.

– Er du vårt neste store sykkelhåp?

– Jeg håper det, men kan ikke love noe ennå, sier han på telefon fra Geneve.

Europamesterskapet for U23-ryttere i Sveits er de neste kraftanstregelsene på programmet.