Han blir trolig vår neste sykkelproff

Formaliteter gjenstår før haugesunderen Sven Erik Bystrøm (22) blir lagkamerat med Alexander Kristoff på profflaget Katusja.

Sven Erik Bystrøm

Sven Erik Bystrøm signerer trolig i løpet av året en kontrakt med profflaget Katusja.

Foto: Einar Landa Picasa / Østerhus-Ridley

– Jeg venter på å få alt i boks og signere kontrakt, sier 22-åringen til NRK.

Sven Erik Bystrøm sykler per i dag for laget Østerhus-Ridley. Der er han del av treningsgruppa i Stavanger, der også Alexanders Kristoff er med. Men nå er en proffkontrakt med russiske Katusja så godt som i orden, melder nettstedet Procycling.no

Nettstedet erfarer at 22-åringen vil binde seg til Katjusja etter Tour de France. Bystrøms agent arbeider nå med å få på plass de siste brikkene.

– Jeg får bare beskjed om å sykle fort. Forhåpentligvis fører det til at jeg får en kontrakt på plass senere i år, sier Bystrøm

Alexander Kristoff har jobbet for at Sven Erik Bystrøm skal signere for Katjusja.

– Jeg har fortalt både manageren min og lagledelsen at jeg vil ha ham inn. Det ser ut til at det kan løse seg, har Kristoff tidligere uttalt.

På plass i Sveits

Kontrakt med ett av de store lagene i sykkelverden, er selvsagt noe haugesunderen er lysten på.

– Det er drømmen min dette, jeg legger ikke skjul på det. Ambisjonene mine er å bli en stabil topprytter, og få sykle de største løpene. Jeg ønsker å utvikle meg til en rytter som kan vinne de store rittene en gang i framtida. Det er det jeg har jobbet for i alle disse årene, sier Bystrøm.

– Er du vårt neste store sykkelhåp?

– Jeg håper det, men kan ikke love noe ennå, sier han på telefon fra Geneve.

Europamesterskapet for U23-ryttere i Sveits er de neste kraftanstregelsene på programmet.