NRK Meny
Normal

Snart kan 450 asylsøkere komme til Eigersund

Brakker som skal kunne ta imot 450 asylsøkere gjøres nå i stand ved Aker Solutions sitt verft på Eigerøy i Egersund. Naboene til brakkebyen er nervøse for hvordan det vil slå ut.

Brakker til asylsøkere

Her gjøres det klart for storinnrykk av asylsøkere.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Heidi Raugstad

Heidi Raugstad får 450 nye naboer.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

I kveld blir det folkemøte i Eigersund i regi av UDI, Eigersund kommune og Aker Solutions, hvor temaet er den forventede flyktning-tilstrømningen til Eigersund.

Det kan komme 450 flyktninger innen utgangen av måneden.

– Det er litt skremmende, sier Heidi Raugstad, som bor på Hovland på Eigerøy. Her får hun snart opp mot 450 nye naboer.

– Det uvisse er hva de har med seg i bagasjen av traumatiske opplevelser. Vi lurer på hvilken hjelp de vil få, for det er krevende å ta imot så mange mennesker, som er i en vanskelig situasjon. Har vi i Eigersund et hjelpeapparat som kan stille opp for disse flyktningene på en, to, tre?, spør hun.

Ordføreren håper på god dialog

Odd Stangeland

Ordfører Odd Stangeland er glad for at så mange vil hjelpe i kommunen.

Foto: Eigersund Ap

Forhåpentligvis får hun og de andre naboene svar på dette når UDI, Eigersund kommune og Aker Solutions inviterer til folkemøte i kveld.

– Hvis dette blir en realitet vil de ulike aktørene komme å fortelle om hvordan de jobber og hvordan dette skal organiseres i kommunen, sier ordfører Odd Stangeland i Eigersund.

Ordføreren er svært opptatt av at kommunens innbyggere nå vil ta flyktningstrømmen på alvor. Han håper og tror at møtet vil bli avklarende, og at folk kommer med konstruktive innspill og bidrag.

– Jeg håper at alle som har spørsmål eller ønsker å bidra kommer på møtet. Hvordan folk kommer til å bidra kommer til å være et viktig tema på møtet, sier Stangeland.

Mange vil bidra

Foreløpig er det ikke skrevet under på noen avtale mellom UDI og Aker Solutions, det bekrefter pressesjef i Aker Solutions Anne Cecilie Lund-Andersen. Ny informasjon vil komme på møtet i kveld, lover hun.

Stangeland er imponert over at interessen for å hjelpe er stor lokalt.

– Vi merker allerede nå at det er stor pågang fra folk som ønsker å bidra. Folk lurer på hvem som kommer, når de kommer og hvordan de kan hjelpe, sier han.

På kommunens nettsider ligger det informasjon til hvordan folk kan bidra.

– Skremmende og spennende

Tilbake på Hovland understreker Heidi Raugstad at alle er velkomne.

– Her skal vi ikke stenge noen ute. De er velkomne, og dette er jo også veldig spennende, men jeg synes også det er skremmende på grunn av det de har i bagasjen, sier hun.