Snart fullt på treningssenteret – for eldre

Trim for eldre er ikke hva det en gang var. Nå er det spinning, pilates, yoga og styrke som gjelder, og treningstimene ved Skipper Worse-sentrene i Stavanger er fullbooka.

Trim for eldre er ikke hva det en gang var. Nå er det spinning, pilates, yoga og styrke som gjelder. Og treningstimene ved Skipper Worse-sentrene i Stavanger er fullbooka.

VIDEO: Hver uke er nærmere 1000 mennesker innom et av Skipper Worses treningssentre for eldre i Stavanger. Nesten alle fellestimene er fullbooka.

– De merker det på balansen, de blir sprekere, sterkere og de får bedre humør. De blir bare yngre, sier instruktør Anne Elin Øverland.

Det er ei stund siden de eldre trente sittende på en stol med plystring i bakgrunnen. Nå er det styrke, kjernemuskulatur og kardio som gjelder. Skipper Worse AS, som eies av Nasjonalforeningen for folkehelsen består av fire ulike avdelinger i Stavanger, har lenge hatt trening som én av aktivitetene sine.

Men den siste tida har de nådd en topp: På ei vanlig uke er det nærmere 1000 personer som besøker et av treningssentrene. Og nå er mange av fellestimene stappfulle.

Allerede neste mandag sette Skipper Worsøe opp ennå en time, og vurderer fortløpende om de skal sette opp fler.

Flere nyheter fra Rogaland