Hopp til innhold

Slik inviterer Magnus sjakkeliten

I 2013 arrangeres turneringen Norway Chess i Stavanger. Nå skal Magnus Carlsen lokke verdenseliten med vakre naturomgivelser.

Med store brikker på et enormt sjakkbrett spilte Magnus Carlsen mot Gjesdalbu og norgesmester i sjakk Kristoffer Madland på Preikestolen i dag.
Duellen var i forbindelse med innspilling av en teaser før turneringen Norway Chess 2013.

Magnus Carlsen spiller sjakk på Preikestolen. Foto: Kirsti Wilhelmsen/NRK. Redigering: Eirin Larsen/NRK.

Magnus Carlsen på Preikestolen

Magnus Carlsen.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

– Det skal være en stor turnering her i 2013 med alle de beste spillerne i verden, sier Magnus Carlsen til NRK.

Magnus Carlsen og iniviativtakerne til Norway Chess har jobbet lenge med å arrangere en stor sjakkturnering for hele verden i Stavangerregionen i. Turneringen skal arrangeres i regionen fra 6. til 18. mai i 2013.

Første gang i Norge

Med store brikker på et enormt sjakkbrett spilte Carlsen mot Gjesdalbu og norgesmester i sjakk Kristoffer Madland på Preikestolen igår .

– Det er for å promotere superturneringen neste år. Det er første gang at en slik turneringe er her i Norge. Derfor har vi lyst til å slå litt på stortrommen, sier Kjell Madland, intiativtaker til Norway Chess-turneringen.

– Filmen betyr veldig mye. Den skal streames ut til hele verden og det er mange millioner som få sett denne promoteringsfilmen, sier Heidi Jeanette Nygård, kommersiell leder i Region Stavanger.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Kjell Madland

Kjell Madland, initiativtaker til Norway Shess.

Foto: Kirsti Wilhelmsen/NRK

Hoved- og superturnering

Heidi Jeanette Nygård

Heidi Jeanette Nygård, kommersiell leder i Region Stavanger.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

Under Norway Chess 2013 i Stavanger skal hovedturneringen spilles på Quality Residence Hotel i Sandnes. Det er også planlagt en superturnering med verdens beste sjakkspillere.

Målet er å kunne avvikle deler av denne superturneringen på spektakulære spillesteder rundt om i regionen. Et av dem er industriarbeidsplassen Aarbakke på Bryne. Andre steder der runder skal holdes er Flor og Fjære, og Stavanger konserthus.

– Magnus har gått opp hit med oss i dag. Han var sprek, og sprang opp. Han har gledet seg til denen turen og vi er stolte av at han valgte å gå opp hit, og få følelsen av denne spektakulære naturopplevelsen, sier Nygård.

For ordensskyld. Magnus Carlsen vant sjakkrunden på platået.