Hopp til innhold

Slik gikk det da rockerne møtte Chili Klaus

Noen av Norges tøffeste typer – rockerne fra Skambankt og Hold Fast – fikk i dag smake på verdens sterkeste chili.

Noen av landets tøffeste typer smake på verdens sterkeste chili under Gladmat i Stavanger.

VIDEO: Tollak Friestad og Terje Winterstø Røthing fra bandet Skambankt har akkurat fått noen hundre tusen scovillegrader i munnen.

– Det er av nysgjerrighet. Vi har sett folk gjøre det, og ledd av andre. For at noen skal le, må jo noen by på seg selv, og det er vår tur nå. Det handler litt om stolthet også, sier Terje Winterstø Røthing fra bandet Skambankt.

Claus Pilgaard (Chili Klaus)

Deltakerne fikk kun servert små biter av enkelte chilityper. Heldigvis.

Foto: Ine Eftestøl / NRK
Espen Håland fra Hold fast og Claus Pilgaard (Chili Klaus)

Espen Håland fra Hold Fast (i midten) og Claus Pihlgaard (til høyre).

Foto: Ine Eftestøl / NRK

Claus Pilgaard, kjent som Chili Klaus, er denne helga på Gladmatfestivalen i Stavanger for å lure oljebyens innbyggere ut på dypt vann.

Fredag ettermiddag holdt han show for skuelystne festivalgjengere som gjerne tar en liten omvei for å se andre lide.

– Prøve på hvor mye en tåler

Og med to band på podiet fikk de se nettopp det. «Testpanelet» besto av to tøffe rockeband – med tre medlemmer fra henholdsvis Skambankt og Hold Fast.

De seks modige rockerne fikk først smake vanlig chili fra dagligvarebutikken. Deretter kom typen Ghost Pepper, og så Soul Reaper. Den fjerde og siste var Carolina Reaper.

Tollak Friestad og Terje Winterstø Røthing fra Skambankt

Tollak Friestad og Terje Winterstø Røthing har akkurat fått seg en munnfull.

Foto: Ine Eftestøl / NRK

– Det er på tide å komme seg ut av godstolen og gjøre noe jævlig. Det må ikke bli for komfortabelt. Vi har sett det på Youtube, og fikk utfordringen. Det er en slags prøve på hvor mye en tåler. Kan ikke takke nei til slike ting som det. Vi gruer oss, men vi måtte jo gripe muligheten, sier Espen Håland fra Hold Fast.

Yoghurt bak scenen

Den danske entertaineren Chili Klaus har den siste tiden blitt kjent for sine videoer der han smaker på forskjellige typer chili sammen med kjente personer. Youtube-videoene hans har flere millioner visninger til sammen.

– Vi har seks liter yoghurt klar. En har jo sett videoene, og jeg har alltid lurt på hva som skjer når filmen er ferdig, og hvor lenge det varer. Jeg lurer på hvor galt det kan være, sa Håland – før han smakte.

Under arrangementet i Stavanger kunne deltakerne når som helst gi seg, og ikke smake på neste chili. De tre medlemmene fra bandet Hold Fast smakte på mest til sammen, og ble dermed utropt som vinnere av bandduellen.

Hvordan det gikk, kan du se i videoen over.