Slik er den nye tauferja MF Ryfylke

De to nye gassferjene i Tau-sambandet skulle egentlig døpes i morgen, men dåpen er forsinket, og kun den ene av dem settes inn i trafikk fra nyttår.

Tauferja MF Ryfylke

Den nye tauferja MF Ryfylke skulle døpes i morgen, men den ligger fortsatt og venter ved Konserthuset i Stavanger.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Tauferja MF Ryfylke

Tauferja MF Ryfylke.

Foto: Øystein Otterdal/NRK
Tauferja MF Ryfylke
Foto: Øystein Otterdal/NRK

I stedet for passasjerer er det fortsatt håndtverkere ombord i MF Ryfylke.

– Dåpen av Ryfylke går som planlagt i morgen, men ferja skulle egentlig blitt satt i drift i den nye ruteplanen på torsdag, men den blir utsatt til første januar, sier administrerende direktør i Norled, Ivan Fossan.

Meldingen kom i dag om at oppstarten av nye ruter på strekningen Stavanger-Tau blir den 01.01.2014. Dette skyldes at en behøver mer tid til utprøving og klargjøring av fartøyene. Sambandet blir da betjent av MF Stavanger, MF Ryfylke, og MF Stord.

Den andre nye gassferja, MF Hardanger, ligger fortsatt i Polen for flere utbedringer.

– Det er to nye store fartøy med fokus på miljø og teknologi, og det har krevd mer av byggeprosjektet enn det vi hadde set6t for oss. Når vi har resultatet her ser vi at det er blitt flotte fartøy. jeg er sikker på at kundene våre liker dem når de blir satt i drift, sier Fossan.

Den siste gassferjen fases inn medio januar. Frem til oppstart, vil sambandet bli betjent av nåværende fartøy og ruteplan.

Tauferja MF Ryfylke

Slik skal Norleds nye gassferjer se ut.

Foto: Norled