Hopp til innhold

Lærer toåringen å skyte på stuegulvet

Et av Norges store medaljehåp i Sotsji, Ann Kristin Flatland, prikker inn formen før OL. Ved siden av treningen skal datteren læres opp hjemme på stuegulvet.

Et av Norges store medaljehåp i Sotsji, Ann Kristin Flatland, prikker inn formen før OL. Ved siden av treningen skal datteren læres opp hjemme på stuegulvet.

VIDEO: Mor Ann Kristin Flatland lærer sin to år gamle datter hvordan det skal gjøres. Foto: Anders Fehn/NRK.

Det er lite som minner om OL-forberedelser hjemme i stua på Ålgård. Med hjemmelaget blink og tregevær lærer Anne på snart to år liggende skyting fra sakkosekken. Og den lille jenta er mye av grunnen til at mamma Ann Kristin Flatland er gullkandidat når OL i Sotsji braker løs om et par uker.

Flatland positiv før OL

Ann Kristin Flatland mener hun kan ta medalje i Sotsji.

Foto: Anders Fehn/NRK

– Jeg tror nok ikke jeg hadde satset videre hvis jeg ikke hadde fått henne. Jeg har blitt mer kvalitetsbevisst og fokusert på trening fordi jeg slapper mer av mellom trening og konkurranse, sier skiskytteren.

Hun mener også hun har blitt sterkere enn hun var før fødselen.

– Etter graviditeten har jeg trent mer styrke, så jeg har blitt en sterkere skiløper. Spesielt i motbakker, sier hun.

Medaljekandidat

Siste treningssamling før OL landslagssamling i Sveits. Hun er klar på at alt må klaffe hvis det skal bli medalje i Russland.

– Jeg føler i alle fall selv at hvis jeg får til et perfekt løp, så kan jeg være med å kjempe om medalje, sier Flatland.

Føler du medaljepress?

– Nei, det meste av presset legger jeg på meg selv egentlig. Jeg har alltid lyst til å lykkes, og få til et perfekt løp.

Hjemmelaget gevær og blink

Hjemmelaget blink og gevær av tre er et godt utgangspunkt.

Foto: Anders Fehn/NRK

– Det beste løpet noensinne

I november viste hun at hun er i toppen når alt sitter. I Östersund tok hun sin andre verdenscupseier, og sendte et signal til konkurrentene få måneder før sesongens høydepunkt.

– Östersund er det beste løpet jeg har gått noen gang. Jeg skøyt bra og gikk fort på ski, slår Flatland fast.

Og det er nettopp sprinten som er hennes største medaljehåp i Sotsji.

– Alle løpene er morsomme på hver sin måte. Men jeg har alltid likt sprint best. Sånne korte løp passer meg bra, sier hun.

Datteren Anne tar en runde rundt sofaen før hun er tilbake på standplass. Etter denne sesongen vil hun se mye mer til mamma. Da legger hun geværet på hylla, og fra høsten av blir hun student. Så gjenstår det å se om hun kan avslutte med et brak i sitt siste OL.

Flatlands datter Anne

Anne på snart to år skal kanskje videreføre arven en gang i fremtiden.

Foto: Anders Fehn/NRK

Flere nyheter fra Rogaland