NRK Meny
Normal

Skyhøy interesse

Stykket "Skyfri himmel" med Bjørn Eidsvågs sanger har allerede solgt 13 000 billetter. I dag legges 9 000 nye billetter ut til salg.

Bjørn Eidsvåg
Foto: NRK

Forfatter Olaug Nilssen har skrevet teksten og Bjørn Eidsvåg har laget musikken til teaterstykket, som er basert på Eidsvågs egen låt med samme navn.  

Premiere er 4. november og i dag starter prøvene på "Skyfri himmel".

Fra bedehusmiljø

Teaterstykket  forteller en families historie gjennom et knippe av Bjørn Eidsvågs beste sanger.  Handlingen foregår i et bedehusmiljø. Vi følger en jente i hennes oppvekst, og ser hvilke konsekvensen  familiens behandling av henne  får for livet hennes.   

- Jeg vil at publikum skal sitte igjen med både gråt og latter, sier forfatter Olaug Nilsen som er vokst opp med Bjørn Eidsvågs sanger. Jeg håper også at publikum vil oppleve sangene til Bjørn på en ny måte, og at folk har fått noe å tenke på når de går der ifra. 

Teatersjef Hanne Tømta er ikke snau i beskrivelsen av forfatteren av stykket.

- Vårt århundres Ibsen

- Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen - Olaug Nilsen er vårt århundres Ibsen, på sikt.  Det er store ord, men hun er en sjelden talentfull forfatter, sier Tømta.   

De som er med i forestillingen er: Sally Nilsson, Espen Hana, Gretelill Tangen, Cato Skimten Storengen, Rita Eriksen, Jan Ingvar Toft, Marit Sandsmark, Randi Tytingvåg og Malin Soli m. flere.