NRK Meny
Normal

Skuffet over at hun ikke får delta, gleder seg likevel

Stavangers beste skøyteløper trodde hun var kvalifisert til å være med når verdenseliten kommer til byen i helgen. Nedturen kom søndag kveld.

Marit Fjellanger Bøhm

Stavangers beste skøyløper, Marit Fjellanger Bøhm, trodde hun var kvalifisert til å være med når verdenseliten kommer til byen i helgen. Nedturen kom søndag kveld.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Helt forferdelig!

Marit Fjellanger Bøhm trodde hun hadde kvalifisert seg til å delta i verdenscupen på hjemmebane neste helg. Søndag kveld fikk hun beskjed om at hun likevel ikke får delta, men at hun er oppført som reserve på det norske laget.

Les også: To NM-gull til Pedersen

Målet hennes i norgesmesterskapet i enkeltdistanser på Hamar i helgen var å bli nummer fire på 3000 meter, og dermed få delta når verdenseliten for første gang kommer for å gå verdenscup i hjembyen. Det klarte hun, i tillegg til en bronsemedalje på 5000 meter.

Marit Fjellanger Bøhm

Marit Fjellanger Bøhn er en av Norges beste langdistanseløpere. I helgen ble det bronsemedalje på 5000 meter i NM enkeltdistanser.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Jeg må jo se på det slik at jeg har gjort jobben min, så er jeg blitt forbigått, og de har tatt ut noen andre. Jeg får ikke gjort så mye mer med det enn å prøve å gå fortere neste gang, sånn at det ikke er tvil om at det er jeg som skal gå, sier hun til NRK.

Fornøyde med hallen og byen

Selv om Fjellanger Bøhm er skuffet nå, ser hun fram til at verdens beste skøyteløpere kommer til Stavanger til helgen.

– Jeg tror det blir en utfordring for klubben og for hallen, men jeg tror de kommer til på gjøre det på en strålende måte, sier hun.

Les også: Utøverne du ikke ser på pallen

Fjellanger Bøhn forteller at løpere fra blant annet Canada og Polen allerede har kommet, og at de er veldig fornøyde både med hallen og byen.

– Hvis alle holder tunger beint i munnen, så tror jeg dette blir en folkefest, sier hun.

Folkefest

Flere hundre hollendere er ventet til Stavanger og arrangørene tror det blir henimot fullt i Sørmarka Arena. Det er en situasjon skøyteløperne ikke opplever ofte.

Norgescup i Sørmarka arena ble arrangert i november 2015.

Marit Fjellanger Bøhm tror på folkefest i Sørmarka Arena til helgen. Videoien er tatt opp under norgescupstevnet i Stavanger i høst.

– Det er nok en del som har opplevd det på Hamar tidligere, men jeg tror at når hollenderne kommer, så skal vi nordmenn bare lene oss tilbake og lære. De skaper fest, også i Sørmarka arena, mener hun.

Det er flere grunner til at verdenscupen i Stavanger er viktig for dem som deltar.

– Dette er både uttak til VM-allround og VM i sprint. Her deltar kremen av kremen for å slåss om ekstra kvoteplasser, sier Fjellanger Bøhm.