NRK Meny
Normal

Her går Skudenesferja sin siste tur

I dag åpnet T-forbindelsen mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund. Da blir Skudenesferja overflødig. I kveld tok den sin siste tur.

Utsikt fra MF Fjordveien, Skudenesferja

Utsikt fra Skudenesferja MF Fjordveien. I dag tok den sin siste tur.

Foto: Anders Fehn / NRK

Olav Nubdalseng, kaptein MF Fjordveien

Olav Nubdalseng, kaptein MF Fjordveien.

Foto: Anders Fehn / NRK
Skudenesferja

I dag åpner T-forbindelsen, og med den tok Skudenesferja sin siste tur over fjorden.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Akkurat nå, på den siste turen er det veldig vemodig. Det blir en kortere overfart for oss mellom Mekjarvik og Kvitsøy, og pendlerne fra Skudenes mister ferja, sier Olav Nubdalseng, kaptein MF Fjordveien.

I dag åpnet T-forbindelsen, Rogalands hittil største veiprosjekt som binder sammen Haugesund, Tysvær og Karmøy.

Og på grunn av den nye T-forbindelsen gjorde i dag Skudenesferja sin siste reis. Ferjeruta legges ned for godt, og vi var med på turen.

– Det er en trist dag. Vi har reist med denne ferja i så mange år. Jeg har pendlet til skole, jobb og hus og det er trist at det er den siste turen. Men vi kan i grunnen ikke gjøre noe mer med det fordi det er en politisk bestemmelse. Vi kan velge om vi vil grave oss ned eller ikke. Jeg tenker at vi må være positive og se fremover, men det er en trist dag, sier passasjer Conni Eriksen.

I dag åpnet T-forbindelsen mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund. Da blir Skudenesferja overflødig. I kveld tok den sin siste tur.

VIDEO: Siste tur med Skudenesferja. Conni Eriksen synes det er vemodig.

– Stavanger er byen vår

Skudenesbuen har alltid hatt et tett forhold til Stavanger. Eriksen tror ikke det kommer til å endre seg med ny tunnell.

Mannskapet på Skudenesferjas siste anløp

Mannskapet på Skudenesferjas siste anløp.

Foto: NRK

– Det blir aldri Haugesund. Stavanger er byen vår. Hvis det skulle være noen ny by får jeg ta meg en tur til Bergen, men for meg blir Stavanger uansett byen, sier hun.

Hun er usikker på hvordan hverdagen blir med ny ferje.

– Fremtiden uten ferje vet jeg ingenting om. Jeg vet bare at jeg skal gjennom mange tunneller. Det går nok det og, men jeg kommer til å savne ferja, spesielt på sommerstid. Det er en fantastisk overfart og jeg synes det er trist for turistene som ikke får oppleve det, sier Eriksen.

Det er en trist dag for mange Skudenesbuer. En over 40 år lang ferjehistorie er over.

Endelig - er det klart for en ny tidsregning på veinettet i nordfylket. Torsdag er det offisiell åpning av T-forbindelsen. Håpet er å få ned køene på de mest belastede veiene i distriktet.

ARKIVVIDEO: T-forbindelsen kommer, og Skudenesferja forsvinner.