NRK Meny
Normal

Skrek ut mot mobbing på Jåtten

Ingen skal mobbe! Det mener i alle fall «alle» elevene på Jåtten skole i Stavanger. Mandag sparket de i gang den nasjonale kampanjen mot mobbing med et mobbemanifest.

Høylytt kampanje

Det er i alle fall liten tvil om hva disse Jåtten-elvene mener om mobbing. Fra venstre: Nora Sjødin, Tuva Langevoll Nåden, Milla Jåthun Aase og Marius Mæland Jørpeland.

– Alle må være greie med alle, og hvis noen ser at noen mobber, må de gå bort og si at de ikke skal gjøre det, eller si ifra til en voksen, sier Thea Langevoll Nåden, som er elev ved Jåtten skole.

Denne uken starter en nasjonal kampanje mot mobbing som skal vare hele skoleåret. Dette ble blant annet markert i skolegården på Jåtten skole mandag. 600 elever og 85 ansatte sang for full hals og holdt hverandre i hendene mens de lovet hverandre å ikke mobbe.

Mobbemanifest

Markeringen er starten på skolens eget mobbemanifest der elever, lærere og foreldre skal dekorere og signere hver sin ball som legges i et glassmonter i resepsjonen.

– Elevene kommer til å se dette mobbemanifestet hver dag hele skoleåret, sier rektor Arne Kristian Espedal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mot mobbing

600 elever og 85 ansatte samlet seg i skolegården på Jåtten skole for å markere sin avstand mot mobbing.

Foto: Anders Fehn / NRK

Omtrent 17.000 barn og unge i Norge sier at de blir mobbet på skolen. Ifølge Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) er det viktig at alle er med.

– Det er de voksne som har hovedansvaret for å stoppe mobbing, men det er viktig at også barna er med, sier.