- NRK MAT: Sjekk ut ingrediensane i brødet her
Etter verdscuprennet i Stavanger i helga har det amerikanske skøytelandslaget blitt verande i Sørmarka Arena for eit treningsopphald.
Det skulle vera fullt fokus på skøyter, før neste runde i Minsk i Kviterussland, men i staden har gjærbakst fått mykje av merksemda til dei amerikanske stjernene.
- Les òg:
Byrja som ein spøk
Dei har nemleg blitt så overvelda over brødet dei dagleg har fått servert til suppa si i kafeen i skøytehallen, at dei nå har hamna på bakekurs.
– Det byrja vel eigentleg som ein spøk. Dei kom inn på kjøkkenet og spurde etter oppskrifta, så spøkte me med at dei heller kunne bli med på bakinga neste morgon. Dei tok oss på ordet, forklarar Frode Grøttjord, som er kokk på Sørmarka cafe og catering.
Skøyteløparane sjølv var stornøgde både med bakeøkta og med resultatet.
– Det er eit veldig godt brød, og eg er svært nøgd med resultatet. Me er profesjonelle bakarar, slår Sugar Todd fast.,