NRK Meny
Normal

Skjøt gjennom vinduet med hagle

Åtte polske arbeidere lå og sov da en person skjøt med hagle gjennom vinduet i et hybelhus i Sokndal søndag morgen. Politiet har foreløpig ingen mistenkte.

Skuddhull

Det var flere hull i vinduet i hybelhuset etter skytingen natt til søndag. Hendelsen fant sted på Sandbekk i Sokndal.

Foto: Robert Fagerheim

Ingen av de åtte polske arbeiderne ble skadet da det ble skutt mot hybelhuset de lå og sov i natt til søndag. Hendelsen fant sted på Sandbekk i Sokndal.

– Her kunne folk veldig lett ha blitt skadet, så dette ser vi veldig alvorlig på, sier lensmann i Sokndal, Erling Aagesen, til NRK.

Gjerningspersonen brukte hagle og skjøt flere skudd mot hybelhuset og to biler som stod parkert utenfor. Flere skudd gikk gjennom et vindu.

– Det var en som bodde på det rommet der ruta ble truffet. Han lå rett innenfor, sier operasjonslederen.

Sov bare videre

Men vedkommende fikk ikke med seg at det ble skutt gjennom ruta, så han la seg bare til å sove igjen.

– Han registrerte bare at det smalt og så sov han videre. De hadde visst hatt en fest der i går, så det kan jo ha vært medvirkende til at de ikke våknet så lett, sier Aagesen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Tomhylser

Flere tomhylser lå igjen på parkeringsplassen på Sandbekk.

Foto: Robert Fagerheim

Politiet fikk derfor ikke vite om hendelsen før polakkenes arbeidsgiver varslet dem søndag morgen. Skytingen, som forårsaket betydelige materielle skader, skal ha skjedd i 02-tiden natt til søndag.

Kjenner ikke motivet

Politiet har avhørt arbeiderne på stedet søndag, men har foreløpig ingen mistenkte i saken. De vet heller ikke hva som var motivet for skytingen.

– Vi har prøvd å kartlegge om de har noen fiender eller noe uoppgjort med noen, men ifølge dem selv så har de ikke det, sier han.

På parkeringsplassen utenfor hybelhuset ligger det flere tomhylser etter skuddene. Krimteknikere har undersøkt stedet.

– Hva gjør politiet framover?

–Vi skal ta skikkelige formelle avhør av disse beboerne i huset, og er det en del krimtekniske undersøkelser som skal gjøres ferdig, sier Aagesen.