Sandnes Ulf tapte skjebnekampen

Sandnes Ulf tapte den viktige bortekampen mot Sogndal.

Skåring for Sandnes Ulf

Kampen endte 2-1 til hjemmelaget.

Sogndal fikk en pangstart på kampen og skåret etter bare 2 minutter ved Mahatma Otoo.
Malick Mane la på til 2-0 i det 25. minutt etter frispark. Ballen endret retning da skuddet traff muren og lurte målvakt Aslak Falch.

Vegard Aaanestad reduserte til 1-2 like før pause. Steinthor Thorsteinsson slo et godt frispark og traff Aanestad som stupheadet inn reduseringen.

Må stå over

Flere scoringer ble det ikke, til tross for en rekke sjanser til begge lag.

Steinthór Thorsteinsson fikk gult kort etter bare 20 minutter da han mistet ballen og sparket ned en Sogndal-spiller i etterkant. Kortet medfører at
islendingen må stå over neste kamp.

Også Milos Mihajlovpådro seg gult kort etter at han ikke ville gi fra seg ballen da han laget frispark i forkant av 2-0 skåringen.

Sogndal leder

Skjebnekamp

Oppgjøret ble på forhånd sett på som sesongens viktigste kamp i bunnstriden for trener Asle Andersen og hans mannskap.
De to lagene sto begge med 30 poeng foran oppgjøret i Sogndal.

Med seier ville Sandnes Ulf ha lagt Sogndal tre poeng bak seg i kampen for å unngå kvalifisering. I stedet var det Sogndal som tok et langt steg mot fornyet plass i eliteserien.

Tromsø tapte

Søndag tapte et av de andre lagene som kjemper for å unngå kvalikkplassen - Tromsø - alle tre poengene borte mot Lillestrøm etter å ha ledet kampen frem til det 82. minutt.
Tromsø ligger dermed fortsatt to poeng bak Sandnes Ulf på tabellen, men foran Sarpsborg 08 og Hønefoss som ligger sist. En rekke lag er fortsatt innvolvert i bunnstriden foran de siste to avgjørende kampene.

Lagene:
Sandnes Ulf (4-2-3-1): Aslak Falch - Avni Pepa, Edier Frejd, Milos Mihajlov, Kenneth Sola - Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj - Vegard Aanestad, Henrik Furebotn, Steinthor Thorsteinsson - Marius Helle.

Benken: SeanMcDermott, Johnny Lundberg, Fredrik Torsteinbø, Steven Lennon, Zymer Bytyqi, Nemanja Jovanovic, Erik Tønne.