Skateklubb med leksehjelp og lapskaus

Det er ikke alltid så lett å sette seg ned med leksene etter en lang dag på skolen, men da hjelper det å vite at du får gjøre noe kjekt når du er ferdig.

Det er ikke alltid så lett å sette seg ned med leksene etter en lang dag på skulen, men da hjelper det å vite at du får gjøre noe kjekt når du er ferdig.

VIDEO: Hver mandag etter skolen får deltagerne på lekseskate middag, leksehjelp og gratis skating.

– Det er for å lure skate-ungene til å gjøre lekser. Og det funker, sier Gerd Inger Årnes, leksehjelp i Stavanger Røde Kors.

Det var en gjeng foreldre som tok initiativet til lekseskate. De mente at ungene deres brukte litt for mye tid i skatehallen, og litt for lite tid på lekser. Ideen om å gjøre lekser i skatehallen oppsto, og de kontaktet Røde Kors leksehjelp.

Både Stavanger Røde Kors Leksehjelp og Stavanger skateklubb tente på ideen, og lekseskate ble til. Derfor samles nå elever fra femte til tiende klasse til lapskaus, eller annen middag, lekser og skating hver mandag klokka 15.30.

Belønnes etter leksene

Benjamin Brune

Benjamin Brune gjør lekser før han skater.

Foto: Ine Eftestøl / NRK

– Det er veldig gøy. Vi gjør lekser, får mat og skater gratis. Vi får også hjelp hvis vi trenger det, sier lekseskater Benjamin Brune.

Han dukker ofte opp i andreetasje i skatehallen på Storhaug når det er leksehjelp der.

– Det er vanskelig for ungene å motivere seg selv til å gjøre lekser, og alle får ikke like god hjelp hjemme. Mange synes også det er kjedelig å gjøre lekser hjemme, og hvis de kommer hit får de belønning etterpå, sier Årnes.

Lekseskate hos Stavanger skateklubb

Rullebrettene ligger stille og venter til leksene er gjort.

Foto: Ine Eftestøl / NRK

Flere nyheter fra Rogaland