NRK Meny
Normal

Skanska tar inn igjen oppsagte

Skanska tar inn igjen åtte personer som ble oppsagt i februar, dermed trekker LO stevningen mot selskapet.

Verksted på Gand videregående skole i Sandnes

Kontrakt med fylket om arbeider ved Gand videregående skole i Sandnes sikrer oppsagte arbeidere jobben tilbake.

Foto: Marianne Terjesen / NRK

Skanska har fått en kontrakt på 30 millioner kroner for arbeider ved Gand videregående skole i Sandnes. Det sikrer arbeid til alle ansatte, inkludert de åtte som ble sagt opp i februar.

Av de åtte oppsagte, har fire stevnet selskapet for retten for usaklige oppsigelser gjennom LO.

Einar Vevatne

regiondirektør Einar Vevatne i Skanska.

Foto: NTB

–De åtte tilbyr vi nå å trekke oppsigelsen for, slik at de kan komme tilbake i arbeid, sier regiondirektør Einar Vevatne i Skanska.

–Oppdraget med fylkeskommunen gjør at vi har full sysselsetting for alle våre folk, inkludert disse åtte, til et stykke ut på nyåret neste år, vi har også fått noen andre mindre oppdrag, så i sum betyr det at vi trenger alle hendene. Bakgrunnen for at de ble sagt opp, var mangel på arbeid, sier Vevatne.

Arbeidene på Gand videregående skole for fylkeskommunen, starter opp rett etter ferien.

Morten Larsen

Leder i Fellesforbundet i Rogaland og Agder, Morten Larsen.

Leder i Fellesforbundet i Rogaland og Agder, Morten Larsen, er svært glad på vegne av sine medlemmer, og at de slipper en arbeidsrettssak.

–Vi ble enige med advokaten til Skanska om at de trekker oppsigelsene, og at vi samtidig trekker stevningen, og at vi samtidig ikke krever erstatning for tort og svie for våre medlemmer. Det viktigste er at de har fått nye jobber, for det er det motsatte som har skjedd de siste årene i Skanska, at det har vært store nedbemanninger, sier Larsen.